Inspectorii de muncă, cercetaţi şi angajaţi

192

Itm bunLa începutul lunii aprilie 2011 a fost înregistrată o cauză penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în care sunt cercetaţi patru inspectori din cadrul ITM Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În fapt, aceştia au întocmit mai multe procese verbale de contravenţie pe care, ulterior, în mod abuziv, le-au anulat. Procurorii nu au finalizat cercetările, motiv pentru care cei patru sunt, în continuare, la muncă.

“La decizia inspectorului-şef s-a constituit o comisie. Membrii comisiei au adus la cunoştinţa inspectorului-şef că sunt mai multe procese verbale care au fost anulate şi unele care nu au fost puse în executare. S-a trimis asta la organele de cercetare penală iar, în momentul de faţă, nu avem decât că s-a transmis către această instituţie. Inspectorii lucrează în continuare în cadrul ITM Gorj, aşteptăm să vedem ce spun organele de cercetare penală. Dânşii sunt cercetaţi iar ITM-ul nu poate lua nicio măsură împotriva lor deoarece nu se cunoaşte în ce stadiu se află aceste cercetări”, a declarat inspectorul-şef al ITM Gorj, George Romanescu. Procesele-verbale anulate au fost descoperite în urma unui control intern în cadrul instituţiei, juriştii fiind cei care au sesizat procurorii cu neregulile găsite.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here