Inspectorii de muncă au dat zeci de amenzi de sute de mii de lei

803

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 27.06-01.07.2022 un număr de 55 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, comunica instituția.

Astfel, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat 29 de sancțiuni contravenţionale  în cuantum de 142.000 de lei și au fost trasate 97 măsuri de intrare în legalitate.

Ca urmare a unui control inițiat de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, finalizat ulterior de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, 5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul 1, litera a), din Legea 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește tuturor angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000, se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here