Inspectoratul Judeţean în Construcţii acuză Serviciul de Urbanism

615

cimpoieruConducerea Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj este nemulţumită de faptul că trebuie să se deplaseze în teritoriu de fiecare dată, chiar şi pentru o sesizare minoră, în ciuda faptului că de anumite probleme ale cetăţenilor ar trebui să se ocupe Serviciul de Urbanism din cadrul fiecărei primării. „Numărul mare de sesizări şi reclamaţii au ca şi cauză neefectuarea de către Serviciul Urbanism din cadrul primăriilor, a controalelor în teren privind realizarea de construcţii fără autorizaţii, precum şi nerespectarea proiectelor în teren”, ne-a declarat Cornel Cimpoieru, inginer al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj.
În perioada 1 ianuarie-1 august 2009, către Inspectoratul Judeţean în Construcţii au fost adresate 98 de sesizări şi reclamaţii, din care 12 se referă la neconformităţile privind detaliile de execuţie ale construcţiilor, iar 86 legate de executarea acestora fără autorizaţii de construire.

Valoarea totală a amenzilor acordate în această perioadă este de peste 30.000 RON, din care 9.000 RON au fost aplicate unui număr de şase persoane fizice care au început executarea unor drumuri locale, poduri şi podeţe fără autorizaţii.

Cimpoieru a precizat că lunile de vară sunt luni de vârf, în această perioadă fiind primite cele mai multe sesizări. „Sesizările şi reclamaţiile vin din partea vecinilor, a unor persoane anonime care nu vor să-şi dea numele şi adresa, dar şi a persoanelor direct implicate” , a completat inginerul. Conform spuselor acestuia, multe reclamaţii se referă la dreptul de proprietate, iar inspectorii care se deplasează în teren le redirecţionează spre primăriile de care aparţin.
Ritmul scăzut al construcţiilor datorat crizei financiare, face ca şi veniturile Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj să scadă. „Numărul de anunţuri de lucrări şi de încasări a scăzut drastic. Salariile angajaţilor încă nu au fost afectate, dar depind de încasările lunare” , a adăugat Cimpoieru.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here