Inspecții ITP la Polovragi pentru tractoare!

948

Zeci de tractoare s-au strâns, ieri, în curtea școlii din Polovragi, dar nu pentru a participa la vreun concurs, ci pentru că aici au venit reprezentanții de la Târgu-Jiu ai Registrului Auto Român. Aceștia au efectuat la fața locului Inspecția Tehnică Periodică, folosindu-se de un laborator mobil ultramodern, care este în dotarea RAR Gorj de câteva luni. Reprezentanții instituției spun că dacă există un număr de cel puțin cinci solicitări de a veni într-o localitate pentru a face acolo ITP-ul necesar utilajelor agricole, solicitarea se rezolvă în termen de câteva zile.
La Polovragi primarul Gheorghe Epure a cerut prezența laboratorului mobil și, astfel, zeci de proprietari de tractoare au putut să își rezolve problema inspecției tehnice fără să mai vină la oraș și să piardă timp și bani. „E foarte greu să facă deplasarea de la Polovragi la Târgu-Jiu, dată fiind distanța mare. Au venit toți cu utilajele aici pentru că am îndeplinit solicitările venite dinspre Registrul Auto Român. Cei de la RAR ne-au spus că au nevoie de o platformă betonată și o folosim pe cea din incinta școlii generale pentru că tot nu se fac cursuri acum. Așa reușim să nu încurcăm nici circulația rutieră și îi scutim pe oameni de cheltuielile pe care le-ar face cu transportul utilajelor pe platformă până la Târgu-Jiu”, afirmă edilul.
Proprietarii utilajelor sunt extrem de încântați, mai ales că la Polovragi au venit și din alte localități învecinate pentru a face ITP-ul la tractoare vechi și de zeci de ani. „Noi vrem să fim în regulă cu actele și ne bucurăm că au venit cei de la RAR la noi. Cred că agricultura trebuie sprijinită mereu, iar un tractor indiferent că are 10 ani sau 60, dacă merge își face treaba. Suntem puțini și cred că putem fi ajutați ca să producem mâncarea de care avem nevoie toți. Nu sunt cheltuieli mari, dar noi avem nevoie de aceste tractoare. Nu le avem ca să ne pricopsim cu ele. Ne sunt utile la muncile de zi cu zi. Avem animale și trebuie să cosim, să cărăm fânul, iar tractoarele ne prind tare bine, iar faptul că ne ajută cineva să facem ITP-ul aici e și mai important pentru noi”, spune proprietarul unui tractor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here