Inspecţii fiscale, finalizate cu amenzi

445

finante ghiseuÎn vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală, pe parcursul lunii trecute, structurile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, au efectuat acţiuni de inspecţie fiscală la un număr de 187 de contribuabili de pe raza judeţului. Ca urmare a activităţii desfăşurate în perioada de referinţă, au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 3.750.680 lei.

De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate mai multe amenzi contravenţionale, în valoare de 72.950 lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor un număr de 10 sesizări penale pentru un prejudiciu total de 793.467 lei. Principalele deficienţe constatate care au condus la calcularea de obligaţii fiscale suplimentare şi respectiv la aplicarea de amenzi contravenţionale şi întocmirea de sesizări penale, au fost sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor, nedeclararea veniturilor impozabile, întocmirea incompletă şi necorespunzătoare a actelor şi documentelor contabile, dar şi efectuarea de operaţiuni nereale.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, care deţin pondere semnificativă în total, cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul următoarelor domenii: construcţii, turism, transporturi, producerea şi comercializarea produselor agroalimentare. Acţiunile de control desfăşurate de inspectorii fiscali au vizat şi respectarea disciplinei financiar-fiscale, respectarea normelor de comerţ, precum şi realitatea şi legalitatea operaţiunilor comerciale.

I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here