Inspecţie fiscală, la peste două sute de contribuabili gorjeni

155

evaziune11Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj au efectuat luna trecută acţiuni de inspecţie fiscală la un număr de 207 contribuabili din judeţ.

În vederea verificării modului de evidenţiere, calculare şi plată a obligaţiilor fiscale datorate de către contribuabili, precum şi în vederea prevenirii, descoperirii şi combaterii actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală, în luna mai a anului 2012, structurile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj au efectuat acţiuni de inspecţie fiscală la un număr de 207 contribuabili. În urma inspecţiei au fost aduse la bugetul general sume suplimentare în valoare de 1.700.833 lei. De asemenea, pentru deficienţele constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 94.950 lei şi au fost înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor. Cele mai importante nereguli care au dus la calcularea de obligaţii fiscale suplimentare şi respectiv la aplicarea de amenzi contravenţionale şi întocmirea de sesizări penale, au fost: sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor, nedeclararea unor venituri impozabile, întocmirea actelor şi documentelor incomplete sau necorespunzătoare din punct de vedere contabil.

Domeniile cu deficientele cele mai mari

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, care deţin pondere semnificativă în total, amintim că cele mai mari deficienţe au fost constatate în cazul următoarelor domenii: producerea şi comercializarea produselor agroalimentare, construcţii, transporturi prelucrarea lemnului. Acţiunile de control desfăşurate de inspectorii fiscali au vizat şi respectarea disciplinei financiar-fiscale, respectarea normelor de comerţ, precum şi realitatea şi legalitatea operaţiunilor comerciale.

Andrada BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here