Înscrierile la Festivalul Copiilor ”Maria Lătărețu”, la final

313

Doar câteva zile ne mai despart de o nouă ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Maria Lătărețu”. Până luni, își anunțaseră deja intenția de a participa câteva zeci de copii din mai multe județe ale țării, înscrierile urmând a se încheia astăzi, la ora 14:00.

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Maria Lătărețu” se va desfășura duminică, 23 octombrie, începând cu ora 14:00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani s-au putut înscrie la festival începând cu data de 6 octombrie, atât la Biroul de Relații cu Publicul al Muzeului Județean Gorj, cât și prin email (bdmedia44@yahoo.com) sau la numărul de telefon 0763838203. Înscrierile se vor încheia astăzi, la ora 14:00, dar numărul concurenților ajunsese, încă de ieri la 38.teatru lectura (1)

”La ora actuală avem 38 de copii înscriși, atât din Gorj, cât și din Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Olt, Ialomița și chiar București. Am mai avut solicitări și din alte județe, însă cum, din păcate, nu avem posibilități materiale pentru a asigura cazarea concurenților, ne-am văzut nevoiți să-i refuzăm. Ne bucurăm că festivalul nostru are priză și în țară și că copiii sunt foarte entuziasmați, mai ales că această manifestare poartă numele Mariei Lătărețu. Vom beneficia și de această dată de un juriu competent, al cărui președinte va fi Nina Predescu.teatru lectura (3)

De asemenea, ne va onora și de această dată cu prezența doamna Ioana Lătărețu, care a donat Gorjului toate lucrurile care au aparținut Mariei Lătărețu, acestea găsindu-se acum la casa memorială de la Bălcești. Festivalul va fi prezentat de Cornelia Orleanu, câștigătoarea ediției de anul trecut a festivalului”, a precizat Dorin Brozbă, realizatorul festivalului. Pe lângă concurenți, pe scena festivalului vor mai urca Nina Predescu, Emilia Drăgotoiu Nanu, Maria Corlan-Mischie, Angelica Mirea, Elena Popescu-Lăzăroiu, Georgeta Corlan-Enache, Marius Florea, Luiza Ciudin, Constantin Logofetescu, Roxana Croitoru, Cristina Ciortea, Andrada Betej, Antonia Stoian și Marius Dăescu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here