Înscrierile la Festivalul ”CDIdei în cărți”, pe ultima sută de metri

332

Unitățile de învățământ din Gorj, care vor să participe la Festivalul-concurs ”CDIdei în cărți”, mai au doar două zile la dispoziție pentru a se înscrie.

Festivalul-concurs „CDIdei în cărţi” este organizat de Casa Corpului Didactic (CCD Sibiu), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Sibiu, CCD Cluj, CCD Gorj, CCD Mureș, CCD “G. Tofan” Suceava, Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu și Facultatea de Litere şi Arte din Sibiu, și se află la cea de-a treia ediție. Ideea acestui proiect a pornit de la dorința CCD Sibiu de a organiza un festival în care să fie implicate, în primul rând, centre de documentare şi informare (CDI) şi biblioteci din cadrul unităţilor de învăţământ, a izvorât din dorinţa de a pune în valoare pasiunea pentru lectură în special, pentru cultură, în general, cât şi pentru a oferi un cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale. Încântați de succesul primelor două ediții, organizatorii au decis ca începând cu această ediție, festivalul să se extindă la nivel regional, în cinci județe (Sibiu, Cluj, Gorj, Mureș și Suceava), creând astfel condițiile pentru dezvoltarea unei reţele a centrelor de documentare și informare (CDI) şi a bibliotecilor școlare de resurse în educaţie nonformală, de exemple de bune practici pentru activitatea în echipă și de dezvoltare a competențelor-cheie în medii nonformale, precum și pentru dezvoltarea parteneriatelor educaționale. Competiția se adresează elevilor din clasele III-VIII și are ca obiective punerea în valoare a pasiunii pentru lectură în special, pentru cultură, în general, dar și oferirea unui cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale. Practic, în cadrul acestui concurs, elevii, grupați în echipe de câte trei, coordonaţi de un cadru didactic, vor trebui să aleagă o lucrare (roman, nuvele, povești, povestiri, poezii, lucrare documentară ș.a.) pe care să o citească și să realizeze următoarele produse: un obiect reprezentativ din acea lucrare, descrierea obiectului realizat și descrierea lucrării citite (autor, titlul, editura, gen literar, rezumatul lucrării). Tema propusă pentru lectură este “cultură şi civilizaţie”.
Produsele realizate vor fi prezentate în cadrul Festivalului la nivelul unităţii, iar cele care vor îndeplini criteriile stabilite vor fi prezentate în etapa judeţeană. Echipele premiate în etapa judeţeană vor participa şi la etapa regională a Festivalului-concurs. În anul 2017, Festivalul se desfășoară pe trei categorii de vârstă astfel: clasele III- IV, clasele V-VI și clasele VII- VIII. Etapa de înscriere a unităților de învățământ în concurs, ce se va încheia pe 24 februarie, va fi urmată de cea de înscriere a elevilor (27 februare – 19 martie). Etapa regională se va desfășura la Sibiu, în perioada 1-2 iunie 2017, la Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here