Înscrierile la concursul „Juvenes Translatores”, aproape de final

334

Liceele, care doresc să participe la concursul „Juvenes Translatores”, dedicat tinerilor traducători din Uniunea Europeană, mai au timp doar până pe 20 octombrie să se înscrie în competiţie. Ediția 2015 este deschisă elevilor născuți în 1998, indiferent de naționalitate, și participării a peste 751 de licee.

După finalizarea perioadei de înscrieri va avea loc o tragere la sorți, în vederea selectării şcolilor care vor participa la concurs.
Lista școlilor selectate va fi publicată pe site-ul Juvenes Translatores până la sfârșitul lunii octombrie 2015. Fiecare dintre școlile selectate va trebui apoi să aleagă între doi și cinci elevi participanți și să introducă în baza de date numele lor și combinațiile de limbi alese de aceștia, până cel târziu la data de 20 noiembrie 2015. Ediţia 2015 a concursului „Juvenes Translatores” se va desfăşura în data de 26 noiembrie 2015, simultan în toate liceele selectate prin tragere la sorți. În ziua testului, elevii vor traduce un text de o pagină în funcție de alegerea exprimată pentru oricare dintre cele 552 de combinații posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE. Textele traduse de elevi vor fi notate de traducători din cadrul Comisiei Europene, care vor selecta câte un câștigător pentru fiecare țară. În aprilie 2016, toți câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru decernarea premiilor. Concursul Juvenes Translatores este organizat în fiecare an de către Direcția Generală Traduceri din cadrul Comisiei Europene, începând cu 2007. Scopul său este de a promova studiul limbilor străine în școli și de a le oferi tinerilor elevi posibilitatea să vadă cum este să fii traducător.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here