Înscrierile la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, aproape de final

601

Persoanele cu studii superioare juridice, care vor să devină grefieri, mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie la concursul de admitere organizat de Școala Națională de Grefieri. Ultima zi de depunere a dosarelor de înscriere este 14 martie 2016.

Gorjenii, care vor să se înscrie la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, trebuie să depună la Tribunalul Gorj un dosar cu următoarele documente: cerere tipizată, actul de identitate (copie), diploma de studii superioare (copie), certificatul de cazier judiciar (original), certificatul de cazier fiscal (original), curriculum vitae, două fotografii color 2/3 cm, adeverință medicală din care să rezulte aptitudinea candidatului de a exercita profesia de grefier și chitanța de achitare a taxei de înscriere la concurs. Pentru înscrierea și participarea la concurs, candidații urmează să achite o taxă de 450 de lei, la casieria tribunalului la care se face înscrierea. Reamintim că, se pot înscrie la concurs persoanele care au cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu, nu au antecedente penale, nu au cazier fiscal și se bucură de o bună reputație, cunosc limba română, sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției și au studii superioare juridice.

Lista candidaților admiși, afișată pe 13 aprilie
Lista candidaților, care îndeplinesc condițiile de participare la concurs, va fi afișată în cursul zilei de 13 aprilie 2016, iar candidații respinși vor avea două zile la dispoziție pentru a depune contestații. Lista finală va fi publicată până pe 22 aprilie 2016. Examinarea candidaților se face prin susținerea unei probe scrise la disciplinele procedură penală, procedură civilă și organizare judiciară, probă programată pe 24 aprilie 2016. Primele rezultate ale concursului vor fi publicate pe 9 mai 2016, în zilele de 10 și 11 mai se vor putea depune contestații, iar tabelul cu rezultatele finale ar urma să fie publicat pe 18 mai 2016. În perioada 19 mai – 3 iunie va avea loc verificarea bunei reputații a candidaților.

130 de locuri
Concurs de admitere la Școala Națională de Grefieri se organizează pentru ocuparea unui număr de 130 de locuri de grefier cu studii superioare juridice. Din cele 130 de locuri scoase la concurs, 100 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanțele judecătorești, sub rezerva finanțării și/sau a suplimentării, iar 30 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete. Concursul se organizează la nivel național, iar durata cursurilor este de șase luni.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.Daca nu avem studii supetioate juridice nu ne putem inscrie la un curs de grefier?Eu nu am decit diploma de liceu ma pot inscrie la curs?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here