Înscrieri prelungite la concursul ”Speak Out”

240

Termenul limită de înscriere la concursul de monologuri și povestiri scurte în limba engleză ”Speak out” a fost prelungit până în data de 17 septembrie.

Concursul ”Speak Out” se adresează elevilor de gimnaziu și liceu și și-a propus să dezvolte, promoveze şi aprecieze creativitatea acestora, să dezvolte deprinderi de comunicare coerentă, expresivă, convingătoare, să le ofere oportunităţi de exprimare a ideilor, atitudinilor, valorilor şi principiilor lor, să promoveze limba engleză şi să aprecieze buna cunoaştere a ei și să aducă familia, comunitatea locală mai aproape de şcoală. Elevii care doresc să se înscrie au la dispoziție două secțiuni: concursul de monologuri și concursul de scriere creativă. În cadrul primei secțiuni, elevii vor trebui să prezinte un monolog, pornind de la anumite citate sau fotografii oferite de organizatori. Participanții din clasele V-VIII, vor prezenta un monolog original sau adaptat, iar celor din clasele IX-XII li se va cere să susțină o prezentare originală, în totalitate creaţia concurentului. Pentru cea de-a doua secțiune, concurenții vor trebui să scrie o povestire de 100-150 de cuvinte care să respecte temele date de organizatori, respectiv ”Meeting myself in the future” pentru clasele V-VIII și ”Sometimes, adults seem…” pentru clasele IX-XII. Şcolile trebuie să înscrie un număr minim de 5 candidaţi pentru fiecare nivel. Potrivit calendarului concursului, prima fază a acestuia, faza pe școală, se va desfășura în perioada 27 martie – 2 aprilie. Etapa județeană se va desfășura în luna mai, iar cea națională în septembrie 2017. Elevii vor redacta povestirile acasă. Le vor trimite organizatorului pe școală care, în urma jurizării, va trimite povestirile calificate la faza județeană coordonatorului județean. Coordonatorul județean va trimite povestirile calificate pentru faza națională organizatorului etapei naționale a concursului. Povestirile vor fi trimise pe mail și evaluate online. Toţi elevii care participă la competiţie vor primi certificate de participare în format electronic la fiecare etapă. Câștigătorii locurilor I, II și III la fiecare etapă vor primi o diplomă, precum şi premii. Câștigătorii locurilor I, II, și III la faza naţională vor primi o diplomă, precum şi premii. Cadrele didactice implicate în organizarea concursului la toate nivelurile vor primi adeverinţe din partea EDAR.
Acestea, împreună cu certificatele de participare şi diplomele elevilor, vor fi trimise coordonatorului judeţean în format electronic. Juriul va fi alcătuit din profesori de limba engleză, actori, şi alte persoane interesate sau cu expertiza în domeniul interpretării dramatice.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here