Înscrieri prelungite la burse de studiu în Marea Britanie

659

Asociația ,,Ține de Noi” împreună cu Headmasters’ and Headmistress’ Conference au anunțat prelungirea perioadei de înscrieri în concursul pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie. Noul termen limită pentru înscrieri este 24 ianuarie. Procedura de înscriere rămâne neschimbată.

Programul oferă elevilor posibilitatea de a studia timp de doi ani într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School ș.a.m.d. De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie. Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxe școlare, cazarea şi cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% – 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei. Singurele taxe care trebuie achitate de către elevi sunt: o taxă în valoare de 19 lei, atunci când elevul își înscrie aplicația în cadrul acestui concurs și o taxă în valoare de 1250 lire, reprezentând taxa de administrare a programului, care va fi achitată doar de către elevii care câștigă bursa și vor pleca la studiu în Marea Britanie. Criteriile de eligibilitate pentru bursele complete sunt: să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar – 2020-2021) în clasa a X-a; să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie; venitul părinților (NET, combinat) pe anul 2020 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire; vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2021, între 16 ani și 17 ani si 6 luni – nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 01.03.2004 și 01.09.2005.
Elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în anul 2020 pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere. Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic sub forma unui singur PDF complet (formularul de aplicație semnat) la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să aducă dosarele în ziua interviului. Informaţii complete despre procesul de aplicare şi ce presupune experienţa educaţională la o şcoală independentă din Marea Britanie pot fi consultate pe site-ul http://tinedenoi.ro/burse-academice.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here