Înscrieri pentru Nunta de Aur

604

Primăria municipiului Târgu-Jiu va organiza şi anul acesta „Nunta de Aur”, eveniment în cadrul căruia sunt premiate cuplurile care au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie. Până în prezent, s-au înscris deja 24 de cupluri, însă se estimează că numărul total de perechi care vor participa anul acesta la eveniment va fi de 80.

Vârstnicii din Târgu-Jiu sunt aşteptaţi în continuare să se înscrie la „Nunta de Aur”. Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în data de 20 februarie iar înscrierile au început încă din data de 6 ianuarie. Până în prezent, 24 de cupluri au mers la Primăria Târgu-Jiu pentru a se înscrie. „Cuplurile care doresc să participe şi care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie sau poate au împlinit în anii precedenţi, dar nu au participat la acest eveniment, se pot înscrie în continuare. Înscrierea se face la Primăria municipiului Târgu-Jiu; este necesar să se dovedească faptul că dumnealor au domiciliul în municipiul nostru, deci trebuie o copie a actelor de identitate şi a certificatului de căsătorie şi bineînţeles o solicitare din partea unuia dintre soţi. (…) Până astăzi (n.r. luni, 3 februarie) deja avem înscrise 24 de cupluri; primele înscrieri au fost chiar din data de 6 ianuarie”, a precizat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu. Ca şi în anii trecuţi, evenimentul va debuta cu o slujbă religioasă ce va fi oficiată la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din municipiul Târgu-Jiu; după slujbă, va urma o şedinţă foto. Toate cuplurile vor fi apoi invitate să-şi sărbătorească „Nunta de Aur” la un restaurant din municipiu. Fiecare cuplu va primi o diplomă de fidelitate şi un premiu în valoare de 500 de lei din partea Primăriei Târgu-Jiu. Bugetul alocat se ridică la suma de peste 33.400 de lei. „Noi am solicitat şi anul acesta suma pe care am solicitat-o şi în anii precedenţi pentru că ne aşteptăm cam la acelaşi număr de cupluri. Ne-am obişnuit să putem aprecia numărul de cupluri participante. Am solicitat aprobare pentru suma de 33.450 lei şi 6.700 lei pentru aranjamente florale, lumânări şi buchete de flori. Suma aceasta va include masa festivă care se va organiza pentru participanţi, aranjamentele florale (ştim că se fac în fiecare an acele lumânări tradiţionale de naşi, fiecare doamnă va primi un buchet de flori iar domnii vor primi o floare pe care noi le vom prinde la rever la intrarea în biserică). Este un eveniment frumos şi aşteptăm ca şi de aici înainte oamenii să se înscrie şi să le putem organiza o zi frumoasă. În plus, un premiu de 500 de lei pentru fiecare cuplu; nu aş putea să vă spun suma deocamdată pentru că nu s-au terminat înscrierile. Putem discuta acest lucru doar după organizarea evenimentului. Noi estimăm că vor participa în jur de 80 de perechi”, a mai spus Alina Toader.

Peste 800 de cupluri şi-au sărbătorit deja Nunta de Aur
Din 2004, de când este organizat evenimentul, şi până în prezent, peste 800 de cupluri din municipiul Târgu-Jiu au participat la „Nunta de Aur”, după cum urmează: 114 în 2004, 140 în 2005, 74 în 2006, 76 în 2007, 77 în 2008, 71 în 2009, 93 în 2010, 64 în 2011, 64 în 2012 şi 67 în 2013.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here