Înscrieri pentru cea de-a 19-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor

379

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au dat startul înscrierilor pentru cea de-a 19-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, prin care oferă sponsorizare tinerilor artiști și sportivi. Candidații pot depune proiectele până pe data de 14 iunie. Aceștia pot solicita finanțare pentru a achiziționa materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale și/sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la diferite concursuri, festivaluri, tabere de pregătire, cantonamente.

Programul MOL de promovare a talentelor a fost lansat în 2006 și este cel mai longeviv program din domeniu organizat anual în România. În decursul celor 18 ani de existență, acest program a susținut 3.810 tineri talentați care au beneficiat de finanțare cu valoare totală de peste 6,6 milioane de lei. Unii dintre tinerii susținuți prin acest program au obținut rezultate remarcabile la competiții naționale și internaționale, iar câțiva s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an de la Paris. Printre aceștia se află și Miklós Andrea (atletism), David Popovici și Vlad Stancu (înot), Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Szocs Bernadette (tenis de masă). Artiștii Sânziana Mircea și Ana Karina Voion (pian), Tudor Torge (chitară), Ilinca Țoța (pictură), Olivia Oprea și Vizsnyai Botond (canto), Anna Eliza Pop (design vestimentar) și Dragoș Mihai Dobocan (pictură), au concertat și au participat la expoziții din țară și în întreaga lume. Pentru acest program sunt eligibili tineri sportivi și artiști care au vârste cuprinse între 8 și 18 ani, care pot concura atât individual, cât și în echipe sportive sau ansambluri artistice. Aceștia pot depune aplicațiile on-line pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 14 iunie 2024 inclusiv. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților din ultimii doi ani, recomandări din partea profesorilor pregătitori sau antrenorilor, obiectivele de viitor și bugetul de care au nevoie pentru realizarea obiectivelor descrise în proiect. Fondul total de finanțare din acest an este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obținut finanțare în cadrul edițiilor anterioare, pot depune proiecte într-o categorie specială, destinată lor.
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare de cel mult 10.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite. Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea Sport este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea Artă. Din bugetul total disponibil pentru ediția a 19-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei sunt dedicați domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here