Înscrieri până vineri pentru posturile scoase la concurs de Spitalul Novaci

201

Spitalul Orăşenesc Novaci a scos la concurs două posturi de asistent, unul de infirmier şi unul de îngrijitor. Până în prezent s-au înscris două persoane pentru postul de infirmier, câte un candidat pentru posturile de asistent medical, iar pentru cel de îngrijitor încă nu s-a depus niciun dosar. Concursurile de angajare vor avea loc pe data de 12 noiembrie, înscrierile finalizându-se vineri, 12 octombrie.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a făcut demersuri pentru scoaterea la concurs a patru posturi, două fiind de asistent şi câte unul de infirmier şi îngrijitor curăţenie. Înscrierile au început deja, până în prezent depunându-şi dosarele patru persoane, dar niciuna nu a optat pentru postul de îngrijitor curăţenie. Cei care doresc un loc de muncă şi se încadrează în condiţiile posturile scoase la concurs de unitatea sanitară novăceană se mai pot înscrie până vineri. „Organizăm concurs de angajare pentru două posturi de asistent medical, unul pentru Pediatrie şi celălalt pentru Chirurgie, dar şi pentru un post de infirmier şi unul de îngrijitor curăţenie. Până în prezent s-au înscris două persoane pentru postul de infirmier, câte o persoană pentru posturile de asistent, iar pentru cel de îngrijitor încă nu s-a înscris nimeni; încă mai este timp pentru înscriere, data limită de depunere a dosarelor fiind 12 octombrie. Concursurile au loc pe data de 12 noiembrie”, explică Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Toate cele patru posturi scoase la concurs sunt vacantate de la 1 ianuarie 2012 până în prezent.

Posturi de medic vacante, dar blocate
Spitalul Orăşenesc Novaci ar avea nevoie de angajări şi pentru echipa de medici, în special la Ginecologie şi Radiologie. Totuşi, deocamdată posturile sunt blocate, demersurile în vederea angajărilor urmând a se face după deblocarea acestora. „Am avea mare nevoie de angajări de medici, la Ginecologie şi Radiologie, mai ales. Deocamdată angajările sunt blocate şi nu putem scoate la concurs posturile de medic”, confirmă managerul Eufimia Dumiterescu. La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la Novaci: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, acesta asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori şi dispune de 133 de paturi. Deseori, adresabilitatea înregistrată la această unitate este foarte mare, întâmplându-se chiar să existe situaţii de a sta câte doi pacienţi într-un pat. Tocmai de aceea, interesul conducerii spitalului pentru angajarea de personal şi asigurarea unor condiţii foarte bune atât pentru salariaţi, cât şi pentru pacienţi, este unul foarte mare.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here