Înscrieri la Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia XVII

349

Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, Statului Major al Forţelor Terestre și al Statului Major al Forţelor Aeriene, organizează, în perioada 19-25 septembrie, cea de-a XVII-a ediţie a “Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”. Cursul se va desfăşura la Târgu-Mureș și în alte obiective ale MApN, şi va aborda, teoretic şi practic, teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor. De asemenea, cursanţilor le vor fi prezentate tehnica de luptă şi echipamentul din dotarea unor structuri militare din Armata României sau care au participat la misiuni în teatrele de operaţii, tehnici de supravieţuire, trageri demonstrative cu armamentul de infanterie, mijloacele de protecţie CBRN, precum şi modul de executare a unei misiuni într-o zonă de operaţii.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv și eficient, numărul jurnaliştilor – redactori, cameramani şi fotoreporteri – care vor participa la curs este limitat la 20. Detalii privind organizarea cursului şi documentele de înscriere pot fi obţinute accesând site-ul https://www.mapn.ro/corespondenti/detalii.php.

După completare, documentele solicitate vor fi transmise, prin fax sau e-mail, la Direcţia informare şi relaţii publice, până la data de 31 iulie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here