Înscrieri între 13 și 26 iulie, la Universitatea „Constantin Brâncuși”

446

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a afişat locurile disponibile pentru sesiunea de admitere din acest an. Astfel, cele mai multe locuri bugetate sunt la Facultatea de Inginerie, atât la programele de licenţă, cât şi pentru master. Înscrierile încep din 13 iulie, admiterea făcându-se şi în acest an pe bază de dosar.

Absolvenţii de liceu, care doresc să studieze la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, au la dispoziţie în jur de o mie de locuri pentru programele de licenţă. La Facultatea de Inginerie și Dezvoltare Durabilă sunt disponibile 155 locuri fără taxă şi 65 cu taxă; la Facultatea de Științe Juridice sunt 20 locuri fără taxă și 101 cu taxă și 50 locuri la Învățământ la Distanță. La Facultatea de Ştiinţe ale Educației și Management sunt scoase la concurs 85 locuri bugetate şi 116 cu taxă. Facultatea de Ştiinţe Economice sunt disponibile 105 locuri fără taxă şi 156 cu taxă, iar la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale sunt scoase la concurs 55 de locuri fără taxă și 116 cu taxă.
Pentru sesiunea de admitere din acest an, la UCB Târgu-Jiu a fost alocat de la Ministerul Educaţiei acelaşi număr de locuri, ca şi anul trecut.
Perioada de înscriere este 13-26 iulie, admiterea făcându-se pe bază de dosar.
UCB oferă sutenților săi o serie de facilități, precum: Burse de performanţă, burse de merit, burse sociale și ajutoare pentru îmbrăcăminte, deces, naştere în valoare de 600 lei/400 lei/300 lei pe lună; Burse acordate de cadrele didactice; Cazare în cămine moderne având taxe de cazare reduse; Mobilităţi prin programul ERASMUS + în vederea efectuării de studii în străinătate; Tabere pentru studenți; Reduceri de taxe de şcolarizare; Locuri finanțate de Universitate pentru tineri proveniți din centrele de plasament; Scutirea achitării taxei de înscriere la concursul de admitere, conform legislaţiei în vigoare şi regulamentelor interne; Scutiri şi reduceri privind plata serviciilor de cazare în căminele studenţesti, conform legislaţiei în vigoare şi regulamentelor interne; Reducere la plata serviciilor de transport în comun şi CFR; Manifestări ştiinţifice şi culturale studenţești, organizate de Liga Studenţilor cu sprijinul universității; Implicarea în proiecte educaţionale şi de cercetare; Cursuri facultative gratuite: Comunicare / Negociere / Lucru în echipă / Leadership / Mentor / Manager proiect /Manager resurse umane; Program de voluntariat în Universitate; Pregătire psihopedagogică.
Lista completă cu locurile disponibile la UCB pentru admiterea din această vară a fost afișată și pe pagina de internet a universității.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here