Înlocuitor pentru Dylan. CSM și-a luat alt pivot

599

Formația de baschet CSM Târgu Jiu s-a înțeles cu un alt jucător de gabarit după ce americanul Carl Dylan a părăsit echipa. Trupa gorjeană s-a orientat tot către un sportiv de peste ocean. Tyler Michel Creammer a fost alegerea conducerii noastre. Americanul de 25 de ani măsoară 2,07 metri, şi poate evolua pe poziţiile 4-5. Jucătorul vine din prima ligă a Austriei, de la gruparea Unger Steel Gunners Oberwart, pentru care a jucat în partea a doua a sezonului 2021-2022. A mai evoluat în Danemarca și Slovacia.
“Noul pivot al echipei din Târgu Jiu, care poate evolua la fel de bine ca şi extremă de forţă, s-a născut pe 2 aprilie 1997, în Parkton, North Carolina, SUA. Timp de patru sezoane, între 2016-2020, Creammer a evoluat în campionatul NCAA, pentru Virginia Military Keydets. După cele patru sezoane petrecute în NCAA, Tyler Creammer a luat drumul Europei, iar primul contact cu baschetul european l-a avut în Danemarca, unde a evoluat în Ligaen, în sezonul 2020-2021, pentru gruparea The View Copenhagen. La echipa daneză a jucat în 21 de partide şi a avut medii de 13,5 puncte pe meci şi 12,5 rec/meci. Din Danemarca, Creammer a trecut în prima ligă din Slovacia la gruparea BC Prievidza, pentru care a jucat în prima parte a sezonului 2021-2022. La gruparea slovacă acesta a jucat 16 partide, atât în campionat, cât şi în Alpe Adria Cup. Americanul a înregistrat în campionatul slovac 16,9 puncte pe meci şi 11,8 recuperări pe meci. Tyler Creammer a trecut pentru partea a doua a sezonului 2021-2022 în Austria, la Unger Steel Gunners Oberwart. În partidele disputate în Austria acesta a avut medii de 8,1 puncte pe meci şi 7 recuperări pe partidă”, a scris csmtargujiu.ro.
”Este un jucător de interior, însă dispune și de o bună aruncare de la semidistanţă și distanţă, astfel că va putea fi o soluție atât pentru poziția 4, cât și pentru poziția 5. Faptul că a jucat şi în Europa a contat în alegerea lui. Sperăm să ajungă cât mai rapid la Târgu Jiu și să intre în programul normal de pregătire al echipei”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.
Creammer a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here