Injurii şi ameninţări după repunerea în funcţie a vicelui Tălău

365

vasile gridan (2)Şedinţa extraordinară de Consiliu Local Săcelu care a avut loc vineri dimineaţa în această comună nu a fost lipsită de incidente. Şedinţa a fost tensionată, mai ales că în final 9 dintre cei 11 consilieri au votat pentru repunerea în funcţia deţinută până în aprilie 2009 de social-democratul Vasile Tălău.

Marele incident a apărut însă între consilierul liberal, Vasile Gridan şi fostul viceprimar Gheorghe Dănăşel, cel din urmă vărsându-şi supărarea, deja a doua oară, pe colegul său consilier. Pentru comportamentul huliganic de care fostul vice ar fi dat dovadă, Gridan se va adresa astăzi organelor de anchetă cu o plângere penală pentru calomnie şi ameninţare.

Şedinţa de CL Săcelu a început vineri la ora 9.00. În sală au fost prezenţi, de data aceasta, şi trei reprezentanţi ai Prefecturii Gorj cărora li s-a solicitat prezenţa aici de o parte a consilierilor şi de primarul în exerciţiu, Ion Voica. Şedinţa a avut pe ordinea de zi un articol unic care specifica în conţinutul său că Vasile Tălău, fostul viceprimar, trebuie repus în funcţie deoarece deţine o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă. S-a supus la vot deschis, de această dată, articolul în cauză iar 9 dintre consilieri au ridicat mâna pentru repunerea lui Tălău. S-au abţinut de vot Gheorghe Dănăşel, fostul viceprimar, care a fost detronat din funcţie într-o şedinţă de CL din decembrie anul trecut, şi cumnatul acestuia, Gheorghe Necşoiu, ambii membrii PNG. În ciuda celor două abţineri articolul a trecut iar Tălău, prezent în sală, se poate considera de vineri de la ora 10.30 iar viceprimar al comunei Săcelu. Mai rămâne doar ca Tălău să îşi primească înapoi şi drepturile salariale începând cu aprilie 2009, fapt ce înseamnă o sumă de peste 29.000 de lei.

Dănăşel: “Vasile tot de omor!”

La ieşirea din şedinţă, Dănăşel, supărat foc de repunerea în locul său a lui Tălău a avut grijă să îi transmită câteva înjurături consilierului PNL, pe care îl vedea vinovat de respectarea legii. După ce l-a înjurat de părinţi, a afirmat că îl va omorî pe consilierul Gridan, asta de faţă cu o parte dintre membrii CL. „Eu mă aflam în faţa primăriei, la scurt timp după şedinţă, şi discutam cu Florin Jurebie, consilierul PRM, despre cum a decurs aceasta. În tot acest timp, Dănăşel a deschis uşa primăriei şi a început să mă înjure şi să ameninţe cu moartea. Mi-a transmis fără frică că dacă mă prinde la pădurea pe care o deţin aproape de locuinţa sa el nu mă va ierta şi îmi va lua viaţa. Am rămas şocat de atitudinea lui, mai ales că are vârsta fiului meu. I-am cerut explicaţii, întrebându-l ce are cu mine, deoarece eu nu am făcut decât să respect legea şi să îmi fac datoria de consilier local. Răspunsul lui a fost o altă serie de înjurături”, a declarat Vasile Gridan. Consilierul susţine însă că se va adresa astăzi Poliţiei Novaci cu o plângere penală împotriva lui Dănăşel cu atât mai mult cu cât acesta nu este la prima abatere, el exercitând, potrivit consilierului, acte de violenţă şi asupra altor persoane din localitate. ,,Fac această plângere întrucât Dănăşel îmi pune viaţa în pericol, prin ameninţările făcute, şi mai ales că a vorbit la fel de urât şi cu secretara primăriei, mă aştept la orice din partea sa. El a mai bătut un cetăţean din comună şi a avut conflicte cu proprii părinţi”, a declarat Gridan.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here