Îngrijitor de la Mănăstirea Vișina, găsit mort în Jiu

271

Un bărbat de 61 de ani, din județul Neamț, care a lucrat ca îngrijitor la Mănăstirea Vișina și care nu mai fusese văzut de două luni la lăcașul de cult, a fost găsit mort, ieri dimineață, în râul Jiu, Cadavrul a fost scos din apă de pompieri, după ce o tânără a sunat la 112.
Trupul bărbatului a fost găsit în zona Castrului Roman, din Bumbești-Jiu. “ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru scoaterea unui cadavru din râul Jiu, zona Castrul Roman.
La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, un echipaj din cadrul SAJ, precum și lucrători din cadrul IPJ.


S-a intervenit pentru scoaterea cadavrului, constatandu-se cî este vorba despre o persoană de sex masculin”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. ”O tânără, de 25 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, a sesizat faptul că, în zona balastierei Castrul Roman, de pe albia râului Jiu, a fost găsită o persoană de sex masculin, decedată. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că persoana a fost găsită în râul Jiu, plutind cu fața în jos. Cadavrul a fost identificat ca fiind al unui bărbat, de 61 de ani, din comuna Tazlău, județul Neamţ, care a locuit temporar şi fără forme legale la Mănăstirea Vişina, pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu, îngrijitor în cadrul acestui lăcaș de cult, care a dispărut la data de 29 decembrie, după ce a plecat la pescuit pe malul râului Jiu. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirea cauzei morții. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here