Inginerul Iovița, supărat că a fost dat în vileag: „Am făcut o sesizare la Curtea de Conturi! Nu trebuia să se știe..!”

3831

Inginerul Florin Ovidiu Iovița de la Cariera Lupoaia s-a arătat deranjat, astăzi, că reclamația sa împotriva administrației municipale motrene a fost făcută publică. Acesta a menționat într-o declarație făcută pentru Gorjeanul că nu se aștepta ca numele său să fie adus la cunoștința reprezentanților primăriei, motivând că a reclamat lucruri care l-ar fi deranjat ,,ca simplu cetățean”.

Deși a recunoscut că nu a mai făcut vreo altă sesizare similară, ori că ar fi căutat răspuns altfel la nemulțumirile sale, adresându-se primăriei ori CL Motru, Ioviță nu a negat că o nemulțumire personală la adresa conducerii instituției vizavi de plecarea soției sale din UAT. Ioviță a spus, în schimb, că nu a sesizat aceste aspecte nici la momentul respectiv ci acum, legându-se de acte și informații din primărie, la care a avut acces soția sa, angajată acum, pe filiera PNL, secretară la Liceul Tehnologic Motru. „Am sesizat fapte, nu am dat nume”, a explicat Iovița, refuzând să explice de ce nu a făcut soția reclamația ci el, ca ,,simplu cetățean” cum a explicat acum.

Inginerul a menționat, în schimb, că plângerea sa nu ar avea legătură cu stația de taxi din oraș dar și faptul că nu va onora invitația primăriei de a i se pune, astăzi, la dispoziție toate actele reclamate.

,,Am făcut o sesizare, dar la Curtea de Conturi. Nu trebuia să se știe… Cum este posibil să se anunțe la primărie numele meu. Vizavi de taximetriști acum mă simt amenințat, asta mai ales că nu am reclamat despre acest aspect”, a declarat Ioviță, deși reprezentanții administrației locale din Motru spun cu totul altceva. Reamintim că reabilitarea stației de taxi din oraș a făcut și face obiectul mai multor controale, la sesizarea unor liberali ori a unor persoane datoare partidului, puse să facă astfel de sesizări la comandă politică, lucru susținut, public, chiar de primarul localității.

Gorjeanul a relatat în mai multe rânduri că atât consilierii locali PNL cât și cei ținuți pe funcții de liberali ori ajutați să ocupe funcții în unități ori instituții de stat sunt obligați să reclame la diverse instituții de control diverse activități ale primăriei, pentru a bloca activitatea instituției. Din acest motiv, instituția publică este asaltată de controale, pornind de la Finanțe, Poliție, Curtea de Conturi, Garda de Mediu, Inspectoratul în Construcții Gorj. Din fericire, reclamațiile, până la acest moment, nu s-au dovedit reale.

Primarul Cosmin Morega, de altfel, i-a întrebat, personal, pe reclamagii de ce fac asta și unii au dat de înțeles că asta era comanda primită de la partid. Să nu uitam că partidele PNL și PSD au o alianță consfințită la nivel național, lucru care este nu doar ignorat ci sabotat, la propriu, la Motru.

 

 

3 COMENTARII

  1. Dezvaluirea numelor celor care au reclamat este un abuz al poltistilor care au cercetat, este o incercare de intimidare a orice fel de astfel de actiune. Ce fel de tara este Romania ?

    Iar publicarea in presa este si mai si, infierare ca pe vremea lui Gh. Ghoerghiu Dej, pusi la gazeta de perete ca raufacatori, dusmani de clasa, pusi la colt, trasi de urechi de primar, ce mai ! Compromitere masiva, cu tot arsenalul ca acei oameni si-au exercitat un drept, cel de A FACE O SESIZARE ! Daca nu ar fi fost o urma de adevar in aceea sesizare de ce s-a sifoant asa de tare primarul Morega ? Iar jocul pe care il face autoarea articolului este absolut gretos ! Comanda politica in toata regula in acest articol !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here