Inginer șef din CEO, în Consiliul de Administrație al Transloc SA

8697

Consiliul Local Târgu-Jiu a votat, luni, convocarea Adunării Generale a Acționarilor a Transloc SA și a emis propunerea de numire a cinci administratori, cu mandat de patru ani, în urma finalizării selecției pentru ocuparea acestor poziții în Consiliul de Administrație al societății de transport public. Patru dintre foștii membri ai CA au rămas în funcții, iar a cincea poziție a fost ocupată de Mihai Cosmin Ceaușescu, inginer șef în cadrul Sucursalei Miniere a Complexului Energetic Oltenia, fost președinte al PNL Mătăsari și, ulterior, membru în conducerea organizației Gorj a ALDE.

Consiliul Local al Municipiului Târgu-Jiu, în calitate de acționar unic al Transloc SA, a decis, luni, convocarea AGA, în vederea numirii noilor administrator ai societății. Cei cinci membri ai Consiliului de Administrație au fost declarați admiși, în urma participării la procedura de selecție, finalizată pe 18 octombrie a.c., și vor avea un mandat de patru ani, în urma încheierii unor contracte, în acest sens, cu reprezentanții acționarului.
Astfel, din noul CA vor face parte Constantin Pârău, Valentin Vasile Sichitiu, Victor Pîrvulescu și Marius Emanoil Văcaru, aflați deja în funcțiile de administratori, precum și Mihai Cosmin Ceaușescu, selectat, recent, pe lista scurtă a administratorilor Transloc SA. Ceaușescu este inginer șef în cadrul Sucursalei Miniere a CEO și are un salariu, anual, de 102.000 de lei, adică în jur de 8.500 de lei, lunar. Din postura de administrator al Transloc SA va încasa în jur de 2.230 de lei, lunar. Fost director al EMC Jilț, Ceușescu a activat în PNL, ca președinte al organizației Mătăsari, iar, la începutul lui 2016, și-a dat demisia din partid și a trecut la ALDE. La vremea respectivă, reprezentanții liberalilor anunțau că Ceaușescu a demisionat nemulțumit fiind de scorul obținut în sondajul de opinie realizat la nivelul orașului Mătăsari. Demisia lui Ceaușescu a fost corelată, la acel moment, și cu declarațiile fostului senator PNL Tudor Barbu care a declarat, public, că vrea să le dea distonocalm pensionarilor. La alegerile din 2016, Ceaușescu a candidat din partea ALDE la funcția de primar al comunei Mătăsari și a obținut 23% din voturi. În 2018, Cosmin Ceaușescu apare în Biroul Politic Interimar al ALDE Gorj, însă, ulterior, nu a mai candidat pentru nicio funcție politică. Având în vedere faptul că s-a poziționat pe lista scurtă în selecția pentru CA al Transloc SA, cel mai probabil, Ceaușescu a revenit în PNL.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here