Înghesuială mare, pe 32 de posturi titularizabile

328

titularizare profiPeste 500 de candidaţi „se bat” astăzi pentru a obţine unul dintre cele 32 de posturi titularizabile. Examenul, care va dura patru ore, se anunţă unul extrem de dificil chiar şi pentru viitorii dascăli. Aceştia vor fi supravegheaţi atent de către camerele web instalate în cele două centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” şi la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Doar 32 de posturi titularizabile sunt puse în acest an la bătaie pentru dascăli, aceştia susţinând astăzi examenul naţional de titularizare. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în acest an, pentru disciplinele de limba şi literatura română, limbi moderne, istorie, chimie, fizică, biologie, geografie nu există nici un post titularizabil. Pentru cei care au terminat facultatea de teologie, au fost puse la dispoziţie doar două posturi, la fel şi pentru profesorii documentarişti. Cele mai multe posturi sunt pentru cei care au terminat artele plastice, Liceul de Muzică din Târgu-Jiu având nevoie de „specialişti”. În ceea ce-i priveşte pe suplinitori, aceştia au la dispoziţie 160 de locuri netitularizabile complete şi peste 200 incomplete. Mai există posturi şi la Şcoala Postliceală, care este la Colegiul Tehnic Ion Mincu, aici fiind un post de matematică şi trei de educatoare, însă nici învăţătorii nu au disponibil nici un post aici. Absolvenţii facultăţii de sport şi cei de la profilele economice se pot titulariza pe un singur post, la fiecare disciplină.

Supraveghere video

Proba scrisă a examenului de titularizare din acest an va avea loc astăzi, începând cu ora 10.00, iar sălile de examen din cele două centre, din cadrul Grupului Şcolar „Ion Mincu” şi Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, vor fi monitorizate prin intermediul camerelor web, la fel ca şi la examenul de bacalaureat. „Mâine (n.r. astăzi) este examenul naţional de titularizare, un examen deosebit de dificil. În anul acesta oferta este una nu foarte bogată, avem doar 39 de posturi titularizabile şi peste 500 de candidaţi. Majoritatea posturilor titularizabile sunt la Liceul de Muzică, unde specializările care se fac acolo nu sunt foarte des întâlnite. Examenul naţional de titularizare este cu supraveghere, acesta fiind întotdeauna la un standard de exigenţă foarte ridicat. Anul acesta, vom avea şi supraveghere video”, a declarat Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al ISJ Gorj. Comparativ cu anii trecuţi, examenul de titularizare din 2011 le oferă cadrelor didactice din Gorj posibilitatea de a opta şi pentru un post din alt judeţ, anul acesta fiind două şedinţe de ocupare a posturilor. După ce se vor repartiza cele titularizabile, candidaţii cu note peste cinci intră la şedinţele de repartizare, putând opta şi pentru posturi din alte judeţe, rămase neocupate la prima şedinţă. Pe lângă asta, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a aprobat ca de la 1 septembrie 2011, 25 de absolvenţi care au obţinut în ultimii trei ani note peste 7 la examenul de titularizare şi care ocupă momentan un post de suplinitor să devină titulari pe posturile respective. Cei 25 de suplinitori, care sunt din localităţile Motru, Logreşti, Baia de Fier, Bolboşi vor putea deveni titulari de la începutul noului an şcolar.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here