Înfrângere la limită pentru “juveţi”

285

Universitatea Craiova s-a înclinat din nou în faţa bulgarilor. “Ştiinţa” a dat piept, în Austria, cu Ludogorets, într-un meci care s-a desfăşurat pe o ploaie măruntă. Singurul gol al confruntării a venit în minutul 86, olteanul Cosmin Moţi transformând un penalty obţinut de alb-verzi. În ciuda eşecului, elevii lui Devis Mangia nu s-au mişcat rău. Alex Mateiu a avut o ocazie mare în prima repriză, când mingea sa a trecut pe lângă vinclul porţii adverse (`25). De asemenea, Andrei Ivan “a bifat” o transversală în repriza secundă (`52). Chiar şi după ce italianul de pe banca oltenilor a operat mai multe schimbări, Universitatea a practicat acelaşi joc combinativ, însă fără rezultat pe tabelă.

Mangia: “Am făcut un meci bun”
Chiar dacă a pierdut al doilea meci consecutiv din perioada de pregătire, antrenorul Devis Mangia s-a declarat, din nou, mulţumit de evoluţia eleviilor săi. În opinia italianului, Craiova s-a ridicat la înălţimea unui adversar redutabil, iar tinerii fotbalişti din Bănie au ce învăţa după acest examen. “Au fost multe lucruri pozitive. Spun acest lucru deoarece eu cred că am lucrat foarte bine până acum. Echipa a făcut un meci bun împotriva unui adversar foarte puternic care este calificat în preliminariile Champions League. Am avut o primă repriză foarte bună. Pot spune chiar că timp de 60 de minute am jucat bine. După a apărut o scădere normală în joc, având în vedere că am introdus în teren mai mulți jucători tineri. S-a văzut lipsa lor de experiență, mai ales în fața unui adversar de un nivel înalt. Tinerii au calitate, însă de aici trebuie să muncească, să crească și să acumuleze experiență, iar experiența se câștigă în astfel de partide. Echipa muncește și se observă că răspunde foarte bine la cerințele staff-ului tehnic, dar trebuie să muncim în continuare. Ludogorets este o echipă foarte bună. Sunt campionii Bulgariei, o echipă care joacă în preliminariile Ligii Campionilor, care a jucat în grupele Ligii, iar asta înseamnă că sunt o formație puternică”, a precizat Mangia. Mijlocaşul Nicuşor Bancu este de părere că echipa sa creşte de la meci la meci, iar exprimarea în teren a fost una bună, având în vedere adversarul. “Ne-am creat multe ocazii și am avut chiar și o bară prin Ivan. Din păcate nu am reușit să înscriem, dar eu zic că a fost un antrenament foarte bun pentru această perioadă de acumulări. Terenul a fost unul foarte greu din cauza ploii, dar, per total, sunt mulțumit de ce am realizat până am ieșit din teren. Am vorbit între noi și ne-am bucurat fiindcă am pasat foarte bine, ne-am creat ocazii de joc, ceea ce în meciul trecut nu ne-a ieșit. Am dat peste jucători care an de an joacă în UEFA Champions League, foarte buni, iar ca să fii la nivelul lor trebuie să alergi mult.”

Băluţă: “Avem forţă de atac”
Proaspătul internaţional al Craiovei, Alexandru Băluţă, a declarat că formaţia alb-albastră capătă un tonus din ce în ce mai bun. Deşi rezultatele din amicale nu sunt relevante, mijlocaşul oltean speră ca în partidele viitoare “Ştiinţa” să termine neînvinsă. Băluţa a mai spus că ofensiva rămâne o arma a Universităţii, asta deşi la echipă nu au sosit încă atacanţi. “A fost un joc reușit, în special în prima repriză. Sunt de părere că am reușit să punem în practică tot ce am pregătit la antrenamente. Suntem pe un făgaș bun, am început să fim mai organizați, mai disciplinați tactic și eu zic că se vede asta în teren. Avem forță de atac. Eu unul mă simt foarte bine fizic, iar ușor ușor ne punem și mai bine la punct cu pregătirea fizică. Rezultatul contează mai puțin. Trebuie să ne pregătim în continuare și să ne gândim la ce avem de făcut în campionat. Nu am văzut golul lor. Am înțeles că a fost un penalty. A fost o greșală din care trebuie să învățăm cu toții, chiar dacă în a doua repriză au intrat cei mici. Au și ei de învățat, dar și noi avem de învățat. Trebuie să ne punem la punct în continuare cu ceea ce am greșit și data viitoare să nu mai facem greșeli”, a spus Băluţă. Craiova mai are programate 3 partide amicale pe pământ austriac.

Craiova în prima repriză: Calancea – Vlădoiu, Popov, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Gustavo, Băluță, Bancu – Ivan.
În partea a doua a meciului, Vlădoiu şi Popov au rămas pe banca de rezerve, fiind înlocuiţi de Dimitrov şi Barthe. Treptat, au mai intrat în joc Hreniuc, Buzan, Burlacu, Bărbuț, Jurj, Drăghici, A. Popescu, Petre, L. şi Bîrzan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here