Infractor cu titluri universitare! Universitatea Petroşani l-a făcut doctor pe şpăgarul Loga

513

Fostul comandant al Unităţii Militare 01541 Budieni- Gorj, condamnat în 2012 de Tribunalul Militar la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în prezent preşedinte al Asociaţiei Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Gorj, se intitulează, de la începutul acestui an, şi doctor inginer. Walter Loga şi-a obţinut titulatura de doctor în petrol şi gaze la Universitatea din Petroşani, instituţia care nici măcar nu a verificat dacă cel înscris la doctorat îşi merită titlul oferit, gorjeanul având o condamnare penală la activ, asta şi pentru că instituţia de învăţământ superior nu are prevăzute în regulamentul propriu anumite condiţii de integritate care ar trebui îndeplinite de către cei înscrişi la şcoala doctorală. Pe baza acestor carenţe, fratele afaceristului Constantin Loga şi-a obţinut astfel, fără emoţii, diploma de doctor în petrol şi gaze, pe care şi-o poate alătura celei de doctor în şapgă, oferite gratuit de către magistraţii Tribunalului Militar Bucureşti. Cazul Loga nu este singular în ţară, şi alţi infractori de genul Genică Boierică şi Dinel Staicu au titulaturi de doctori în Drept, respectiv în Economie.

Prin sentinţa dată în 10 decembrie 2012, colonelul(r)Walter C. Loga din Târgu-Jiu a primit doi ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, pentru 11 acte materiale, alţi doi ani pentru abuz în serviciu în formă continuată contra intereselor persoanelor pentru 13 acte materiale şi încă 4 patru luni închisoare pentru infracţiunea de primire de foloase necuvenite în formă continuată. Prin contopirea pedepselor, fostul comandant al unităţii militare de la Budieni, acuzat că s-a vrut şpăguit de câteva cadre din subordine, el cerând şi primind între 2600 euro şi 4400 de lei de la 11 cadre militare subordonate lui pentru că le-a prelungit contractele de muncă, Loga s-a ales cu 2 ani de închisoare cu suspendare, un termen de încercare de 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Doctor contra cost!
Lui Loga nu i se interzicea însă accesul la studii, dovadă că condamnatul penal a simţit nevoia să se înscrie la un doctorat, deşi acesta nu ar fi absolvit, spun cunoscuţi de-ai persoanei în cauză, vreo facultate de inginerie. Cu toate acestea, Loga şi-a plătit la Universitatea Petroşani obţinerea titlului de doctor în petrol şi gaze, lucru cu care se împăunează atunci când îşi postează numele în spaţiul public.
De altfel, pe faptul că lumea uită repede s-a bazat Loga şi când a acceptat funcţia de preşedinte al Asociaţiei Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Gorj, poziţie în care s-au perindat până la numirea lui în funcţie persoane cu mare probitate morală, nedeţinători ai vreunor dosare penale ce să mai vorbim de condamnări.

Lista cu un condamnat pe locul 10
Într-un document publicat de Universitatea Petroşani, numele lui Loga apare astfel alături de alţi 13 doctori făcuţi de instituţia de învăţământ superior din judeţul vecin. În februarie 2015, în timp ce era încă în perioadă de încercare în urma condamnării sale pentru mită, Loga devine astfel doctor cu patalama, pătând numele universităţii din judeţul vecin care a făcut astfel un condamnat penal doctor în petrol şi gaze.
Loga nu este singurul doctor al cărei calitate poate fi pusă la îndoială, infractorul Genică Boierică a fost, la rândul lui, făcut Doctor în Drept în timp ce Dinel Staicu a devenit Doctor în Economie, teza sa de doctorat din 2000 fiind chiar “economia subterană”.
Anamaria Stoica

Ordin

1 COMENTARIU

  1. Conducerea Cultul eroilor oricum e formata din infractori.Profesorul Popete andrei a fost dat afara din CNET pentru ca s-a legat de mai multe eleve.Ar trebui verificate aceste asociatii infiintate peste nopate si care reprezinta Gorjul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here