Infracţiuni rutiere, amendate de poliţişti

94

infractiuniDosare penale, permise de conducere suspendate, amenzi usturătoare. Cu asta s-au ales şoferii gorjeni care au fost prinşi în trafic, la volan, de către poliţişti. Fie că aveau dreptul de a conduce suspendat sau că aveau o alcoolemie ridicată, şoferii au fost luaţi în colimatorul poliţiei.

Poliţiştii Postului de Poliţie Stejari au oprit pentru control un autoturism, în dimineaţa zilei de luni, orele 00:15, în timp ce acţionau pe raza satului Stejari, la volanul căruia a fost identificată o tânără, de 22 ani, din municipiul Bucureşti. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânăra nu avea drept să conducă autovehicule pe drumurile publice, întrucât nu poseda permis de conducere. Poliţiştii au întocmit pe numele tinerei, acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere. Şi cei care au fost prinşi la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost amendaţi de către poliţişti. Şi în seara zilei de vineri, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat un tânăr de 19 ani, din comuna Dragoteşti, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localităţii Bobu, deşi se afla în perioada de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

La volan, sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 30 iulie, ora 03:11, poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj, care acţionau pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, au depistat în trafic un tânăr de 28, din Târgu-Jiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sâmbătă dimineaţa, la orele 09:00, poliţiştii Biroului Rutier Târgu-Jiu au depistat un alt tânăr, de 22 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe strada Barajelor din municipiul Târgu-Jiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, dar mai spre seară, în jurul orelor 22:00, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au depistat un bărbat de 69 ani, comuna Săcelu, care conducea autoturismul proprietate personală, pe raza localităţii Hăieşti, având o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în data de 31 august, poliţiştii Serviciului Rutier Gorj au identificat un bărbat de 24 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, având o concentraţie 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorilor auto le-au fost reţinute în vederea suspendării permisele de conducere. De asemenea, au fost conduşi la o unitate medicală, aici fiindu-le recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În prezent sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here