Informatica la Școala Gimnazială Bolboși se face cu profa de română! – Directorul cu dosar penal nu vrea în unitatea de învățământ un profesor de specialitate

369

Dumitru Laurențiu Șurcă, directorul Școlii Gimnaziale Nicolae Costescu din Bolboși, cercetat penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru la reclamația părinților unor elevi de la cursurile primare, refuză să accepte în unitatea pe care o conduce fără concurs, dascăli bine pregătiți. Un profesor de informatică încearcă astfel, de mai bine de două luni, să facă patru ore de informatică la școala lui Șurcă, materia fiind predată de un cadru didactic de limba și literatura română, dar respectivul nu vrea să accepte să-i ia orele suplimentare profesoarei preferate.

Din 12 iunie 2017, directorul Școlii Gimnaziale Nicolae Costescu din Bolboși are dosar penal pentru abuz în serviciu, fiind cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru pentru comportamentul său abuziv asupra unui cadru didactic, dat afară dintr-o sală de clasă, în fața elevilor. Nu este însă singura problemă făcută colectivului de către director, deoarece două cadre didactice i-au intentat proces pentru sancțiunile disciplinare abuzive aplicate de același Șurcă. Ambele profesoare au câștigat procesele, iar banii datorați pe greșeala directorului unității de învățământ se suportă din bugetul școlii, nu din buzunarul celui vinovat.

Elevii de la V-VIII fac informatică în dorul lelii…
În ciuda acestor probleme, Șurcă nu se dezminte și oprește accesul în școală a profesorilor bine pregătiți profesional, asta pentru a menține în preajma sa dascăli cărora li se oferă ore suplimentare, deși nu au pregătire de specialitate. Este cazul profesoarei Elena Dima, care are o normă didactică în școala din Bolboși pentru limba română, plus două ore de lectură și abilități la aceeași catedră, iar directorul i-a mai dat patru ore suplimentare de informatică, dar și dirigenție și bibliotecă. Aceste ore trebuie făcute de către “super-profesoara,, în doar patru zile de activitate, fiind vorba despre 24 de ore plus biblioteca. Această procedură se aplică, în timp ce un profesor de informatică de la Dragotești așteaptă din 15 septembrie să ia cele 4 ore de informatică la Bolboși, dar nu i se permite accesul la ore pentru că nu vrea directorul Șurcă.

Reclamație la IȘJ Gorj pentru comportament și abuz
Cadrul didactic s-a prezentat chiar și ieri la IȘJ Gorj pentru a întreba de ce acest abuz, dar și acolo persoanele responsabile au cam dat din umeri, indicându-i-se să-și rezolve singur problema la Bolboși, știut fiind că directorul Șurcă este un cadru dificil. “Pentru a scăpa de mine, directorul școlii din Bolboși motivează că profesoara de română este titulară pe această disciplină și nu trebuie tras la răpundere cum dă el orele suplimentare și cui. Mi-a dat de înțeles că nu voi preda informatica în școala din Bolboși cât timp acesta este director și a comunicat, în apărarea sa, la Inspectoratul Școlar Gorj, niște lucruri absolut aberante, pentru care iau în calcul chiar să-l dau în judecată”, a declarat profesorul de informatică, ținut la mantinelă de directorul care nici măcar nu a susținut examen pentru postul de conducere respectiv. Trebuie subliniat că în școala lui Șurcă sunt și alte probleme create de cel înscris abia acum la Managaement Educațional la Petroșani, mai mulți dascăli plângându-se de atitudinea respectivului care nu-i face cinste. Ar fi probleme nu doar cu personalul didactic, și cu cel didactic auxiliar, dar oamenii s-au săturat să reclame atâta timp cât de la IȘJ Gorj nu se mișcă nimic.
ANAMARIA STOICA

4 COMENTARII

  1. Super profesoara care preda atatea discipline plus biblioteca, plus dirigentie trebuie sa fie doxa de carte. Ridicati-i un soclu in fata scolii si inchinati-va in fiecare dimineata la alteta sa sa nu dispara din sistem ca nu stiu cine mai face atatea.

    • misule draga , fusta este sus ce I sub fusta a spalat creierul domnului super director saracu unde sa vada si el secretul de sub fusta in satul sau ratacit de lume odata a vazut si nu a avut parte acum a cazut norocul pe el …. suciu cel care l il sprijina…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here