„Infinitul performanţei umane”, la Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale

377

Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Şcoala de Educaţie Fizică şi Academia de Sport din cadrul Universităţii din Nigde – Turcia, FIEP EUROPE  – International Federation of Physical Education şi Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Gorj, a organizat, în perioada 19-20 iunie 2014, ediţia a II-a a Conferinţei ştiinţifice internaţionale „Infinitul  performanţei  umane”.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor conferinţei „Infinitul performaţei umane” a avut loc vineri, 20 iunie 2014, ora 16:00, în Sala „Gh. Cârstea” din incinta Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din Târgu-Jiu.  Aceasta a fost urmată de susţinerea lucrărilor de specialitate în cadrul următoarelor secţiuni:  Ştiinţa Sportului; Kinetoterapie şi sănătate; Arte vizuale; Varia.

Scopul manifestării ştiinţifice
Potrivit reprezentanţilor UCB, conferinţa „Infinitul performanţei umane” are ca „scop dezbaterea în cadrul unei manifestări ştiinţifice a unor tematici de interferenţă între educaţia fizică şi sportul actual, kinetoterapie, ştiinţe medicale şi multiplele specialităţi ale acesteia, arta vizuală şi alte domenii complementare acestora. Acest mod de abordare multidisciplinară între domeniile amintite a fost aplicat cu succes şi în ediţia inaugurală de anul trecut, ediţie care a constituit o ocazie de întâlnire şi dezbateri între specialiştii din aceste domenii, în vederea convergenţei finalităţilor acestora”.
În prezenta ediţie, organizatorii au continuat punerea în contact a cercetătorilor şi specialiştilor din domeniile ştiinţei sportului şi educaţiei fizice, kinetoterapiei şi al ştiinţelor medicale, în scopul îndeplinirii obiectivului comun, cel al promovării şi menţinerii unei stări optime de sănătate a populaţiei şi atingerea „infinitului” în performanţa sportivă şi umană în general. „Acest  „infinit” al performanţei umane nu se poate realiza fără artă, aşa cum gândea şi marele nostru sculptor şi părinte spiritual al universităţii noastre, Constantin Brâncuşi: „raţiunea de a fi a artiştilor este aceea de a revela frumuseţile lumii”. Obiectivul organizării Conferinţei ştiinţifice internaţionale „INFINITUL  PERFORMANŢEI  UMANE” se încadrează în obiectivul declarat al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, acela de creştere a vizibilităţii pe plan naţional şi internaţional”, confirmă Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here