Infinit Târgu-Jiu, oportunitate pentru copii

601

Primul club privat de handbal și-a deschis, ieri, porțile la Târgu-Jiu. Fondatorii acestuia sunt actualii handbaliști ai Energiei Târgu-Jiu, Andrei Enache și Dan Ilieș.

Micii iubitori ai handbalului pot opta de acum și pentru un club nou înființat. LPS Târgu-Jiu are de acum concurență serioasă. Doi jucători care au făcut performanță în sportul cu mingea mică, Andrei Enache și Dan Ilieș, sunt instructorii celor mici. “Suntem de foarte multe ori pe aceeași lungime de undă, amândoi am decis că e bine să facem o școală de handbal aici în Târgu-Jiu. Ne place mult să lucrăm cu copii, ne bucurăm că am putut să facem ceva care sperăm să fie util. Noi facem handbal de 20 de ani, am zis că e bine să începem de jos pentru a-i învăța primii pași în acest sport copiilor dornici să facă mișcare”, a spus Andrei Enache.
La primul antrenament au fost prezenți 12 copii, fete și băieți. “Ne place foarte mult să lucrăm cu copii, este benefic pentru ei să facă mișcare. Începem munca prin niște jocuri, apoi o să detaliem. Mă simt împlinit când văd că acești copii sunt dornici să facă handbal”, a spus Ilieș.
Până acum doar LPS Târgu-Jiu avea clase de handbal în oraşul lui Brâncuşi.

L.P.S. Târgu-Jiu și C.S. Novaci, la turneul semifinal
Echipele de handbal masculin juniori IV ale cluburilor LPS Târgu-Jiu și CS Novaci au participat, în zilele de 18 și 19 aprilie, la faza pe euro-regiuni (RO 4), la Caracal.
Euro-regiunea 4 a adus la start reprezentante din cinci județe, Gorjul și Doljul intrând în competiție cu două echipe, L.P.S. Târgu Jiu și C.S. Novaci, respectiv C.S.S. și H.C.M., ambele din Craiova, alături de formațiile A.C.S. Romanați-Sport Caracal (Olt), C.S.S. Drobeta Turnu-Severin (Mehedinți) și H.C. Torok Râmnicu-Vâlcea (Vâlcea).
Dacă LPS Târgu-Jiu a dominat clar competiția, surpriza a venit de la CS Novaci.
Însoțit, în această scurtă ieșire, de doar nouă jucători mari și lați, trei dintre titulari anunțându-și indisponibilitatea, din motive necunoscute, chiar înaintea urcării în microbuz, profesorul Manuel Colțescu nutrea vagi speranțe de calificare în faza superioară. Distribuită în Grupa B, C.S. Novaci a fost nevoită să lupte contra L.P.S.-ului târgujian pe care, din nefericire, nu a reușit să îl depășească, scorul final fiind 21-27. În runda a doua, novăcenii s-au duelat cu H.C.M. Craiova pe care au învins-o cu 17-11, ocupând locul al doilea în grupă, așa că speranțele de calificare au prins aripi. În cea de-a doua zi a competiției, elevii lui Colțescu, conform graficului de desfășurare, s-au impus greu și cu emoții în fața ocupantei poziției a doua din Grupa A, C.S.S. Drobeta Turnu Severin, cu scorul de 29-26.
Clasamentul final a fost configurat de L.P.S. Târgu-Jiu, locul I, fără înfrângere de-a lungul turneului, poziția a doua a fost ocupată de formația organizatoare, A.C.S. Romanați Sport Caracal, elevii lui Colțescu asigurându-și participarea la Turneul Semifinal de pe poziția a treia.
Ierarhia a fost închisă, în ordine, de C.S.S. Severin (locul al IV-lea), H.C.M. Craiova, H.C. Torok Râmnicu Vâlcea și C.S.S. Craiova. “Am plecat la Caracal din postura de out-sideri. Am avut câteva absențe, din păcate, dintre titulari, atunci când am strâns lotul de jucători, și ne-am considerat pierzători. Băieții s-au mobilizat pe durata turneului și au câștigat jocuri în fața unor formații mai experimentate. Remarc, după această calificare la turneul semifinal, pe Florin Sîiu și Rami Ahmed, doi băieți care au jucat dezinvolt și fără prea mari emoții. Remarc aici și organizarea turneului care a fost extraordinară, din toate punctele de vedere. Sunt convins că la Turneul Semifinal jucătorii Clubului Sportiv Novaci vor încerca să înregistreze rezultate pozitive, dar, spun de pe acum, ne va fi extrem de greu”, a declarat Manuel Colțescu, profesorul celor de la C.S. Novaci.
Din semifinale se vor califica pentru Turneul Final patru echipe. Faza finală pe țara va fi organizată în intervalul 18-21 iunie 2015, conform datelor postate pe site-ul oficial al F.R.H.. Localitatea de disputare a jocurilor din actul final va fi stabilită de către Comisia Centrală de Competiții din cadrul forului superior al handbalului românesc, după analiza de oferte, într-o localitate cu minimum două săli regulamentare pentru juniori.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here