Înfiinţarea de noi centre de permanenţă, în stand by

109

centre22Şapte centre de permanenţă funcţionează la ora actuală în judeţul Gorj. Acestea sunt în localităţile: Cătune, Mătăsari, Peştişani, Logreşti, Samarineşti, Turburea şi Prigoria. În alte două localităţi s-a arătat intenţia înfiinţării de centre de permanenţă: Crasna şi Tismana.

Deocamdată aceste intenţii nu s-au concretizat prin demersuri concrete ale autorităţilor locale; astfel, la ora actuală, înfiinţarea de noi centre de permanenţă în judeţul nostru, în următoarea perioadă, rămâne în stand by.

Pe lângă cele şapte centre de permanenţă care funcţionează la ora actuală în judeţul nostru, autorităţile din alte două localităţi doresc să aibă pe teritoriul lor astfel de centre. „Avem informaţii că se doreşte înfiinţarea unui centru de permanenţă la Crasna. Am înţeles că şi Tismana face demersurile pentru deschiderea unui centru de permanenţă. Deocamdată, însă, nu am primit nimic oficial în acest sens. Documentele se depun la Direcţia de Sănătate Publică şi noi verificăm dacă sunt îndeplinite condiţiile necesare înfiinţării şi funcţionării fiecărui centru”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spune că va avea o întâlnire cu reprezentanţii CJAS pentru a discuta despre înfiinţarea noilor centre de permanenţă. „O să avem o întâlnire cu cei de la CJAS pentru că ei aprobă înfiinţarea. Desigur, e necesar să fie documentaţia în regulă şi să fie îndeplinite condiţiile prevăzute de lege”, a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. În centrele de permanenţă asistenţa medicală este asigurată de către medicii de familie începând cu prima zi a săptămânii şi până vineri, între orele 15:00-08:00. Şi în zilele de sâmbătă şi duminică şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se efectuează în intervalul 08:00-08:00, a doua zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here