INEDIT! Un absolvent de clasa a opta, din Târgu-Jiu, pasionat de meteorologie, a realizat un site de prognoză meteo pentru Gorj

6717

Andrei Darius Norocea, în vârstă de 14 ani, absolvent al Școlii Gimnaziale ,,Gheorghe Tătărăscu”, din Târgu-Jiu, a reușit performanța de a realiza un site profesionist de meteorologie! Prin intermediul site-ului, Andrei postează zilnic starea vremii din Gorj, pe site apărând și fotografii inedite cu fenomene meteo din județul Gorj. Tânărul are la domiciliu o statie meteo pe care o verifică zilnic și un pluviometru cu care verifică și cantitățile de precipitații care cad pe o anumită suprafață din Gorj. Inițial, Andrei și-a realizat artizanal un pluviometru.

Adolescentul din Gorj este foarte pasionat de meteorologie.
În ultimii doi ani de zile, acesta s-a dedicat fenomenelor meteo, citește informații de specialitate și face chiar statistici cu fenomenele meteo, comparând totul pe anumite perioade de timp.
Elevul de clasa a opta a participat, anul acesta, și la olimpiada de Geografie, ocupând locul al doilea la faza județeană a acestui concurs școlar.
Familia îl încurajează și îi susține această pasiune deosebită, mai ales că Andrei își dorește să urmeze o facultate de profil.
A intrat deja în contact cu persoane de specialitate de la universitatea din Cluj cu care face schimb de informații pe subiecte de meteorologie.
A fost atât de interesat de tot ce ține de acest domeniu încât le-a cerut părinților să îi faciliteze o vizită la stația meteo de la Bâlea Lac.

Și-a realizat singur propriu site!
Andrei a reușit să își realizeze propriul site de meteorologie, cu un an în urmă, unde oferă informații vitale pentru starea vremii din Gorj.
Siteul se numește Severe Weather Alert- Gorj.
Stația meteo a tânărului din Târgu-Jiu este amplasată la Copăcioasa, la bunici.
Andrei monitorizează totul de pe calculator, constant, în așa fel încât, observă schimbările de temperaturi sau fenomene meteo.

Informații vitale pentru agricultori
Site-ul lui Andrei oferă astfel, în timp real, informații vitale pentru agricultori și nu numai. Informațiile sunt gratuite, Andrei neavând un câștig material din această pasiune, dezvoltată din copilărie, și pe care se concentrează foarte mult în ultimii doi ani. Andrei își dorește o profesie în meteorologie și are toate șansele de reușită, orice facultate de profil fiind avantajată să aibă un astfel de student pasionat.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here