Inedit în Gorj: Rata şomajului, în continuă scădere!

302

Judeţul Gorj înregistrează la ora actuală cea mai mică rată a şomajului din ultimele două decenii, semn că atât cererea, cât şi oferta de locuri de muncă au fost unele deloc de neglijat în ultima perioadă printre gorjeni.

Dacă luna trecută, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj se aflau circa 6.100 de şomeri, şefii instituţiei spunând că este înregistrată cea mai mică rată a şomajului din ultimii 25 de ani, iată că luna iunie a venit cu veşti şi mai bune. Numărul şomerilor gorjeni a continuat să scadă astfel că actuala rată a şomajului este în judeţul nostru de doar 4,41%. “Din nou avem o scădere a ratei şomajului şi a numărului de şomeri, lucru care nu poate decât să ne bucure. În prezent, înregistrăm o rată de 4,41% aferentă unui număr total de şomeri de 5.992. Din aceştia, 2.504 sunt femei, 2.152 sunt şomeri indemnizaţi şi 3.840 sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. “Pentru anul 2018 ne-am propus să încadrăm prin Programul de Ocupare un număr de 6.000 de persoane, să acordăm prime şomerilor care se încadrează conform prevederilor legale şi prin încheierea de convenţii cu angajatorii să subvenţionăm un număr de 895 de locuri de muncă pentru încadrarea diferitelor categorii de persoane. De asemenea, vom organiza în continuare miniburse la sediul instituţiei pe domenii ocupaţionale, chiar şi la solicitarea angajatorilor, plus bursele tradiţionale. Totodată, vom asigura implementarea la nivelul judeţului Gorj a proiectelor cu finanţare nerambursabilă al căror beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, proiecte care au ca grup ţintă categorii greu ocupabile şi care îşi propun atât înregistrarea acestora în baza noastră de date, cât şi orientarea spre măsurile specifice de ocupare furnizate de instituţia noastră, cât şi de furnizorii acreditaţi la nivelul judeţului Gorj”, a declarat directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

Sute de posturi vacante, în judeţ
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru peste 250 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agenţi de securitate, agenţi de vânzări, ajutor bucătar, ajutor ospătar, asistenţi medicali generalişti, barmani, bucătari, cameristă hotel, consilieri economici, contabili, dulgheri, electricieni, fasonatori cherestea, femei de serviciu, fierari betonişti, frezori universali, gaterist, infirmiere, ingineri, îngrijitori clădiri, instalatori, izolatori termici, lăcătuşi mecanici, liftier, lucrători în bucătărie, lucrători gestionari, măcelar, magaziner, manichiuristă, manipulanţi mărfuri, mecanici auto, mecanic utilaj, mecanici maşini agricole, muncitori necalificaţi, operatori mase plastice, ospătari, paznic, programator, şoferi maşini de mare tonaj, spălători vehicule, strungar universal, sudori, tâmplar, tehnicieni, tractorist, ucenici, vopsitor industrial, zidar pietrar, zugravi.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here