Înecat în Jiu după un chef de Sfinții 40 de Mucenici

339

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 42 de ani din Târgu Cărbunești, care și-a pierdut viața, joi seara, la Târgu-Jiu, unde participa la o petrecere organizată la restaurantul de pe Insuliță. Martorii spun că acesta s-a aruncat în apa rece a râului Jiu, după ce, mai înainte, băuse și se distrase la o petrecere la care participau medici sanitar-veterinari din întreg județul. Cătălin Lepa era angajat la padocul de câini din Târgu-Cărbunești și lucra împreună cu medicul Ion Vasiloiu. Doctorul spune că bărbatul mai avusese în trecut câteva tentative de suicid, dar că în ultima vreme încercase să își refacă viața alături de o femeie. Alcoolul îi schimba însă comportamentul, iar în ziua Sfinților 40 de Mucenici s-a cam întrecut cu măsura.

“I-am zis tot timpul să fie cuminte, dar când pilea, ce să te mai înțelegi cu el. Acum cred că veni pilit de la serviciu. Era aici afară, am ieșit cu doi tehnicieni ai mei și am zis să mergem după el până nu face vreo prostie. Aici i-a rupt cămașa unui tehnician de-al meu și apoi a fugit. Am zis «bă, fugiți după el că ăsta se duce în Jiu», dar nu l-a mai prins nimeni. Apoi bănuiesc că a dat cu capul în gardul ce delimitează proprietatea restaurantului și de acolo cred că a căzut sau s-a aruncat în apă”, a declarat medicul veterinar Ion Vasiloiu. Un alt martor a menționat că un participant la petrecere a vorbit cu Lepa, în timp ce acesta se scufunda în apa Jiului, bărbatul nedorind să fie salvat sau ajutat. La puțin timp după ora 22.00 cei care au văzut incidentul au dat alarma, iar pe Insuliță au venit mai multe echipaje ale ISU, Poliției, Ambulanței și chiar de la Salvamont Gorj.
Pompierii au făcut mai multe ture cu barca, iar aproape de miezul nopții un salvamontist specializat în scufundări în peșteră, cu echipament adecvat, s-a scufundat în apa Jiului, dar fără vreun rezultat concret.
Darius Bistriceanu a stat în apă aproape o oră, dar vizibilitatea de sub o jumătate de metru a făcut inutil orice efort de căutare. El a exclus posibilitatea ca vreo persoană să fie găsită în viață, dacă a căzut în Jiu, temperatura apei fiind de circa 4 grade Celsius. În jurul orei 2.00 pompierii au suspendat și ei căutările întrucât își risipeau resursele în zadar, în cursul dimineții de vineri ei urmând să revină și să încerce din nou să dea de urma celui dispărut.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here