Independentul Călinoiu, la întâlnire cu electoratul din Ceauru

331

Ion Călinoiu, candidat independent la Camera Deputaților, s-a întâlnit, ieri, cu localnicii din Ceauru, comuna Bălești. Candidatul le-a spus cetățenilor că are proiecte pentru fiecare localitate în parte, excepție nefăcând comuna lor.

Călinoiu a explicat, în acest context, electoratului și de ce s-a decis să candideze independent, dar și de ce nu a demisionat din PSD. “Vreau să reprezint gorjenii în Parlament”, a susținut candidatul în fața localnicilor care l-au primit cu căldură. Candidatul a menționat la întâlnirea cu electoratul din Ceauru că el va fi parlamentarul care le va răspunde tuturor la telefon, dar și că va susține, necondiționat, din Camera Deputaților atât primarii, localnicii, cât și, evident, comunitățile. “Le promit gorjenilor că va dispărea acea nemulțumire pe care o au legat de parlamentarii care nu răspund la telefon. Voi rămâne la fel cum am fost în acești 20 de ani de administrație”, a declarat Călinoiu.

Nu renunță la candidatură și nu vrea post de secretar de stat
Explicații similare legate de motivația candidaturii sale a mai dat Ion Călinoiu și în prima sa conferință de presă în calitate de independent, intrat în cursa alegerilor parlamentare pentru Gorj. “Aș vrea să clarific, încă o dată, de ce candidez. Eram hotărât să candidez, după cum bine știți, odată cu pasul lateral pe care l-am făcut de a nu mai fi președintele Consiliului Județean. Atunci, urmare a activității mele de 20 de ani, mi-am făcut o analiză și am concluzionat că e bine să reprezint Gorjul mai departe, și m-am hotărât să merg la Parlament. Nu a fost cum m-am decis atunci, să candidez pentru PSD, și am decis astfel să candidez ca și independent. Bineînțeles fiind susținut în demersul meu de către primari. Acum aș vrea să spun ce înseamnă parlamentarul dintr-un județ. El nu este doar cel care stă cu mâna pe sus într-un Parlament, ci el trebuie să reprezinte comunitatea. Să fie inițiator de legi, să răspundă necesităților comunității”, a declarat Ion Călinoiu, în conferința de presă organizată la sediul său de campanie.

La întrebările jurnaliștilor, Ion Călinoiu a răspuns că nu i s-a oferit vreun post de secretar de stat, cum s-ar fi vehiculat, deoarece “nimeni nu deține aceste funcții în buzunar”, dar și că nu i-a impus nimeni să se retragă din cursa alegerilor parlamentare în schimbul vreunei sinecuri ministeriale după scrutinul din 11 decembrie. “PSD-ul este cu drumul lui, eu sunt cu drumul meu”, a subliniat Călinoiu, care a menționat că, dacă va ieși deputat, va fi parlamentarul gorjenilor și nu al vreunui partid politic.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here