Indemnizaţiile persoanelor cu handicap, achitate

268

Conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a făcut vineri plata pe carduri către toţi asistenţii personali şi beneficiarii de indemnizaţii de însoţitor de pe raza municipiului.

Luna septembrie nu a adus întârzieri la plata sumelor aferente însoţitorilor şi asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. Astfel, potrivit Rodicăi Tomoială, consilier juridic în cadrul DPPS Târgu-Jiu, la finele săptămânii trecute, mai exact vineri, a fost virată suma de 209.779 lei către cei 316 însoţitori ai persoanelor cu handicap, şi suma de 246.670 lei pentru cei 218 asistenţi personali. Suma totală virată de DPPS Târgu-Jiu, aferentă lunii august, către aceste două categorii de beneficiari a fost de 456.449 lei.
Posturile totale aprobate pentru aceste două categorii de persoane de către Consiliul Local Târgu-Jiu este de 550 de locuri, în prezent, la nivelul municipiului existând 534 de asistenţi şi însoţitori. „Dinamica este una continuă deoarece numărul acestora diferă de la lună la lună în funcţie de controlul anual pe care trebuie să-l efectueze persoana bolnavă. Dacă, în prezent, un cetăţean este încadrat cu gradul I de handicap, şi la controlul de 12 luni, medicul îl reduce la gradul II, persoana în cauză iese de pe tabelele noastre”, a explicat consilierul juridic din cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Diferenţa dintre asistenţii personali şi cei care primesc indemnizaţia de însoţitor, este că cei din urmă beneficiază lunar de suma de 670 de lei, iar asistentul, pe lângă venitul lunar ce îi revine de 900 lei brut şi 670 lei net, are şi contract de muncă, fiindu-i plătite şi indemnizaţiile.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here