Indemnizaţiile persoanelor cu handicap, achitate pe octombrie

489

Conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a făcut la finele săptămânii trecute plata pe carduri şi prin mandate poştale către toţi asistenţii personali şi beneficiarii de indemnizaţii de însoţitor de pe raza municipiului.

Luna noiembrie nu a adus întârzieri la plata sumelor aferente însoţitorilor şi asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap aferente lunii trecute. Astfel, potrivit Rodicăi Tomoială, consilier juridic în cadrul DPPS Târgu-Jiu, vineri, 14 noiembrie, a fost virată suma de 207.933 lei către cei 313 însoţitori ai persoanelor cu handicap, şi suma de 243.860 lei pentru cei 223 asistenţi personali. Suma totală virată de DPPS Târgu-Jiu, aferentă lunii octombrie, către aceste două categorii de beneficiari a fost de 451.739 lei. Suma este puţin mai mică faţă de lunile trecute şi asta deoarece pe liste au mai ieşit anumiţi beneficiari care fie au renunţat la posturi, fie nu se mai încadrau în cerinţele legii.
Posturile totale aprobate pentru aceste două categorii de persoane de către Consiliul Local Târgu-Jiu este de 550 de locuri, în prezent, la nivelul municipiului existând 536 de asistenţi şi însoţitori, cu doi mai puţini la plată faţă de luna trecută. “Dinamica este una continuă deoarece numărul acestora diferă de la lună la lună în funcţie de controlul anual pe care trebuie să-l efectueze persoana bolnavă. Dacă, în prezent, un cetăţean este încadrat cu gradul I de handicap, şi la controlul de 12 luni, medicul îl reduce la gradul II, persoana în cauză iese de pe tabelele noastre”, a explicat consilierul juridic din cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Diferenţa dintre asistenţii personali şi cei care primesc indemnizaţia de însoţitor, este că cei din urmă beneficiază lunar de suma de 670 de lei, iar asistentul, pe lângă venitul lunar ce îi revine de 900 lei brut şi 670 lei net, are şi contract de muncă, fiindu-i plătite şi contribuţiile către stat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here