Inculpata Vintilescu ridică pretenții financiare la Primăria Motru

467

Liberala Elena Vintilescu, consilier personal la Primăria Motru, angajată fără concurs după alegerile locale, a început să ridice pretenții financiare în legătură cu postul ocupat politic. Vintilescu, angajată pe studii de scurtă durată, i-a cerut astfel primarului în exercițiu Gigel Jianu, să nu mai facă diferențieri salariale între ea și colegul ei consilier, Matei, angajat încadrat pe studii superioare. Solicitarea lui Vintilescu, preferata liderului PNL Motru, Severus Militaru, a impus astfel o ședință de Consiliu Local de îndată. Ședința, organizată luni, a avut la punctul doi, tocmai transformarea postului ocupat de Vintilescu, inculpată într-un dosar de abuz în serviciu, din cel cu studii de scurtă durată în unul cu studii superioare. Cum era însă de așteptat, Puterea din CL Motru a votat împotriva transformării postului respectiv de consilier personal, cu atât mai mult cu cât solicitarea era făcută în timp ce angajații primăriei încasaseră doar 50% din salariile pe luna iulie.
Consilierii au vociferat în ședință spunând că problema Elenei Vintilescu nu este una care să impună o ședință de îndată de CL, nefiind, de asemenea, momentul să se angreneze alte cheltuieli de personal în instituție atâta timp cât angajații nu sunt cu salariile la zi.
Vintilescu a fost astfel obligată să mai aștepte, cu salariul mai mic decât al colegului ei, ca aleșii locali să îi aprobe egalizarea dorită.
A.Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here