Inculpata Simona Mărgăian a vrut să sesizeze Curtea Constituțională! Instanța Tribunalului Gorj a respins cererea

12238

Trimisă în judecată, încă din mai, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj (PTG) în dosarul penal care îl privește pe italianul Francesco Thiela, gorjeanca Simona Mărgăian a apelat, în ultimele două luni, prin avocații săi, la orice tertip pentru a stopa începerea procesului. Rechizitoriul prin care Simona Mărgăian este acuzată de înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată și un prejudiciu de 700.000 de euro, crescut pe parte civilă la un milion de euro, este astfel încă pe rolul unei instanțe a Tribunalului Gorj. De altfel, instanța a ajuns la al șaselea termen în acest dosar privind măsurile preventive, totul după ce inculpata a invocat o excepție de neconstituționalitate și explicații scrise de la PTG. Sesizarea Curții Constituționale de către Simona Mărgăian s-a judecat și ea separat pe 3 noiembrie, dar instanță a respins cererea blondei de la Scoarța.

Simona Mărgăian are statutul de inculpată deja de o jumătate de an, dar procesul penal care are la bază rechizitorul la care s-a lucrat în ultimii patru ani nu a început încă. Deocamdată, la Tribunalul Gorj, încă din septembrie, se judecă măsurile preventive, iar avocații Simonei Mărgăian fac imposibilul pentru a reîntoarce rechizitoriul de peste 400 de pagini la Parchetul Județean Gorj.
S-a invocat că inculpata nu a fost anunțată de anumiți martori din dosar ori de unele etape din anchetă și chiar s-a apelat la Curtea Constituțională, în cauză urmând să aibă loc un nou termen abia la jumătatea lunii decembrie.
Între timp, Simona Mărgăian vrea să devină o femeie liberă, motiv pentru care a început procedura de divorț împotriva lui Ion Mărgăian, scos din acest dosar penal. Procesul de divorț a fost depus în august la Judecătoria Târgu Cărbunești, dar instanța de fond nu a stabilit încă un termen al procesului.
În ceea ce îl privește pe italianul Francesco Thiela, acesta așteaptă începerea procesului penal, fiind prezent doar la primul termen, în ce privește măsurile preventive. Septuagenarul italian spune că, pe latura civilă, prejudiciul pe care îl va pretinde de la Simona Mărgăian, cea care are poprire pe bunurile deținute, este de un milion de euro.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here