Incredibil! Șapte luni fără niciun termen într-un proces de executare la Judecătoria Târgu Cărbunești

2066

O salariată a Primăriei Turburea a dat în judecată UAT-ul unde lucrează pe motiv că primarul localității nu a emis dispoziție pentru majorarea salariului său, conform unei hotărâri definitive a Curții de Apel Craiova. Practic, angajata a suferit mai multe nedreptăți din partea angajatorului, femeia fiind dată abuziv de două ori afară din serviciu și reîncadrată prin hotărâre a instanței de judecată. De data aceasta, salariată a cerut Judecătoriei Târgu Cărbunești să oblige instituția publică la plata unor daune morale pentru că salariul acesteia nu a fost majorat conform legii, dorind ca instanța să îl oblige pe primarul Ion Bîrcă să emită o dispoziție cu majorarea salariului pentru salariata reclamantă, conform hotărârii judecătorești. Interesant este că, deși dosarul apare pe rolul instanței de fond din Târgu Cărbunești din 26 martie 2021, nici până în prezent instanța nu a stabilit un prim termen de judecată a procesului civil, deși au trecut șapte luni de la înregistrarea dosarului la judecătorie.

Emilia Iloiu este funcționar la Serviciul de Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Turburea. Salariata a suferit mai multe abuzuri pentru simplul motiv că soțul acesteia, cu ani în urmă, a fost primarul localității. Fostul edil Iloiu este în prezent consilier local Pro România la Turburea, fapt care nu a avantajat-o pe soția sa, ci dimpotrivă, i-a creat mai multe neajunsuri. Brusc, aceasta a fost dată afară din serviciu, și nu o dată, ci de două ori, dar a reușit prin intermediul instanței să revină pe post. Salariata și-a recâștigat postul, dar nu și salariile restante, motiv pentru care a deschis noi procese, deoarece, din păcate, doar așa poate să își facă dreptate la locul de muncă.
În prezent, angajata mai are două litigii legate de executarea UAT-ului pentru intrarea în legalitate și obținerea salariilor restante. Ultimul litigiu s-a deschis la Judecătoria Târgu Cărbunești pentru salariile restante, dar ca un făcut, procesul nu înaintează. Mai exact, reclamanta se lovește de un blocaj absurd la instanța de fond, inexplicabil, care o face să aștepte timp de șapte luni pentru obținerea unui termen de judecată. Asta cu atât mai mult cu cât salariată cere prin intermediul instanței ca să i se respecte de o instituție de stat o hotărâre judecătorească emisă cu doi ani în urmă de o instanță a Curții de Apel Craiova. Absurdul situației șochează atât avocați cunoscuți, cât și experți din dosar, care nu găsesc o motivație plauzibilă la această întârziere care nu face decât să ridice suspiciuni cu privire la corectitudinea actului de justiție și la influențarea instanței într-un caz care privește un UAT. Reclamanta a așteptat aceste luni cu speranța că totuși situația se va rezolva dar, din păcate, nu a obținut termenul de judecată dorit, motivându-i-se că la instanță calculatorul nu a repartizat dosarul până în prezent. Femeia cere public președintelui Judecătoriei Târgu Cărbunești să verifice starea dosarului nr.1094/317/2021 și să emită un punct de vedere oficial, public, legat de întârzierea stabilirii unui termen de judecată în acest dosar care nu pare deloc complicat. Practic, femeia cere penalități instituției din Turburea care a ignorat o hotărâre judecătorească definitivă pentru a crea doar un deserviciu funcționarului care nu mai este agreat, în mod injust, în instituție.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here