INCREDIBIL! Doi salariați ai Serviciului de Ambulanță Târgu-Cărbunești, în izolare la domiciliu!

4803

Un echipaj de ambulanță din Gorj a fost pus în izolare de autoritățile medicale, după ce ieri s-a prezentat la un caz, fără să i se spună echipei, de către solicitant, că familia se afla în izolare la domiciliu. Angajații de pe ambulanța de la Cărbunești nu s-au dus, astfel, echipați pentru Coronavirus la caz, deși aveau echipament în dotare, neștiind că pacientul intrat în comă era izolat.

Soția respectivului, asistent medical la Spitalul din Târgu-Cărbunești, abia după ce echipajul a luat contact cu bolnavul, le-a spus salvatorilor că bărbatul împreună cu ea erau, de fapt, în izolare la domiciliu. Urgent, echipajul a transportat pacientul direct la Spitalul de Boli Infecțioase din Târgu-Jiu, unde i s-a făcut testul de Coronavirus, echipa de la ambulanță stând cu teamă că pacientul era pozitiv. Primul rezultat al pacientului a ieșit, din fericire, negativ, echipajul de la SJA, pus într-o situație extrem de dificilă, răsuflând ușurat.

Din păcate, în această dimineață, s-a hotărât pentru siguranța echipajului, de către DSP, ca echipa de la ambulanță să intre, totuși, în izolare. Împreună cu cei doi salariați au intrat, în izolare, de azi, și familiile acestora, respectivii intrând în contact cu cei ieșiți din tura de noapte.

Situația este acum sub control, dar se putea întâmpla ce e mai rău, și asta pentru că personalul de pe ambulanțe nu e protejat, ci este expus, permanent, la astfel de situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here