Incidente la titularizare – Candidați eliminați, după ce au fost prinși cu telefoane

919

Emoții mari, ieri, pentru cei care vor un loc la catedră! Înarmați cu pixuri, aproximativ 300 de persoane, care vor să devină profesori, au susținut, miercuri, examenul de titularizare la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Dacă în sesiunea de vară a Bacalaureatului, trei liceeni au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, surprinzător, la examenul de titularizare cinci candidați au fost dați afară din săli din cauza telefoanelor mobile.

Candidaţi de toate vârstele s-au înscris la titularizare, concursul naţional care decide cine va ocupa, din toamnă, posturile vacante de dascăli. Potrivit reprezentanților ISJ Gorj, în județ s-au înscris 499 de candidați, însă puțin peste jumătate s-au mai prezentat să susțină examenul. „La nivelul județului Gorj s-au înscris 499 de candidați, 289 s-au prezentat în săli, iar cinci persoane au fost eliminate din cauza telefoanelor”, a declarat pentru Gorjeanul, Marcela Mrejeru, inspector școlar general ISJ Gorj.

Când se vor afișa rezultatele
Rezultatele complete vor fi afișate pe data de 23 iulie 2019, ziua în care se vor depune și contestațiile, între 23-24 iulie 2019. Afișarea rezultatelor finale la titularizare este prevăzută pentru 30 iulie 2019, iar repartizarea se face pe 31 iulie 2019.
Atenție însă, vor fi repartizați candidații cu media de repartizare de minimum 7 pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Candidații care obțin media de minimum 5 la Titularizare pot obține un post de suplinitor. Potrivit calendarului de Titularizare, în data de 1 august va avea loc repartizarea posturilor didactice de predare vacante, în ordinea descrescătoare a mediilor, a două categorii de cadre didactice: cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular; cadre didactice debutante, care au ocupat posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată prin concurs în ultimii şase ani şi care au promovat examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2019.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here