Incident grav la Bîltișoara: Un cal speriat și-a băgat proprietarul și pe nepotul acestuia în spital

381

Două persoane din Bîltișoara, comuna Runcu, au ajuns, vineri, la Spitalul “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, cu capetele sparte și coastele rupte, după ce căruța în care se aflau, trasă de un cal achiziționat de puțin timp s-a speriat. Pericolul în care s-au aflat i-a determinat pe cei doi bărbați să sară din mijlocul de transport, aflat în mare viteză, pentru a-și salva viețile. Calul a ajuns în sat cu jumătate de căruță, alergând periculos pe una dintre ulițele din Bîltișoara, și s-a oprit într-un maldăr de pământ, aflat în mijlocul drumului, rezultat din lucrările de introducere a canalizării în localitate. Calul s-a rănit la picioarele din spate, dar, din fericire, nu a lovit nimic în goana sa nebună prin sat.

Calul, înregistrat în Bîltișoara, trăgea, vineri, căruța spre stână, unde proprietarul era șef, spun localnicii care au încercat să oprească, din fuga sa, bidiviul care trăgea după el doar jumătate din mijlocul de transport. Făcând un zgomot puternic, calul agitat s-a oprit, vineri la orele amiezii, căzând în maldărul de pământ din mijlocul uliței, în timp ce avea însă legată de el o parte din căruță. Lucrătorii care prestau la lucrarea de canalizare au intervenit, încercând să liniștească calul, în timp ce ulița s-a umplut rapid de localnicii alertați.
“Erau două mașini parcate la porți, dacă se mișca un pic restul de căruță autoturismele erau distruse”, a spus, alarmată, o femeie care locuiește la doar câțiva metri de locul incidentului.
“Am încercat să opresc calul, dar dacă nu mă feream dădea cu mine de pământ”, a spus și un bărbat, și el locatar al uliței. Asta în timp ce un altul se bucura că în drum nu s-au aflat copii ori bătrâni neajutorați.

Traumatism cranian și trei coaste rupte
În câteva minute, la locul evenimentului s-a prezentat și un tânăr din familia proprietarului care a dezlegat calul și l-a tras de căpăstru spre casă. Calul avea rană deschisă la picioarele din spate și îi curgea sânge. Acesta a refuzat să spună ce s-a întâmplat și cu pasagerii din căruță.
La puțin timp însă localnicii au aflat că Popescu Antonie, de 49 de ani, șef la stână, a ajuns la Urgențe alături de nepotul său aflat într-o stare mai gravă. Soția lui Popescu i-a însoțit, iar vineri după amiza, alertată, stătea pe holul spitalului cu hainele însângerate ale soțului ei.
Internat și în prezent în Secția de Chirurgie II a spitalului din Târgu-Jiu, Popescu Antonie este în afara oricărui pericol, chiar dacă a suferit un traumatism cranian serios, are trei coaste rupte și excoriații pe piele. “Am sărit amândoi din căruță, ne-am lovit din cădere. Dar sunt bine, nu vreu să îmi faceți fotografie. Băiatul e bine și el.. ”, a explicat Popescu Antonie. “Calul s-a speriat și a luat-o la fugă. Am sărit să ne salvăm. După ce ies din spital îl vând. Noi nu l-am lovit, ci pur și simplu s-a speriat”, a explicat pacientul, având alături soția și un cumnat.

Nepotul internat la Craiova?!
Localnicii din Bîltișoara au aflat însă că pasagerul din căruță a fost dus de urgență la un spital din Craiova, deoarece starea sa de sănătate nu era atât de bună ca a unchiului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here