Închisoare pentru incendierea și îngroparea deșeurilor

2078

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență care prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care incendiază sau îngroapă deșeuri.

„Aceste practici afectează grav mediul înconjurător și a decis Guvernul astăzi ca pentru aceste fapte să fie o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani. Am susținut de fiecare dată necesitatea înăspririi pedepselor în gestionarea nelegală a deșeurilor”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

„În același timp, pentru abandonarea deșeurilor am venit cu o clarificare a definiției și am majorat amenzile. Amenda pentru persoană fizică începe de la 10.000 de lei până la 20.000, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 la 70.000 de lei”, a adăugat ministrul Mediului.

În ceea ce privește arderea miriștilor, ministrul a anunțat că amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 7.000 și 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 50.000 și 100.000 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Biju ingroapa deseuri…L-am vazut eu cand facea asta…il ajuta unul pe nume Popescu Ion(Popeci) ,este vecinul lui…plus ca fura lemne cu Eugen Zara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here