Închisoare cu suspendare pentru profu’ şantajist

434

Laurenţiu Bîcoi, fostul profesor de religie acuzat de cămătărie şi şantaj, a fost condamnat joi de Judecătoria Târgu-Jiu la cinci ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Instanţa de judecată l-a condamnat pe fostul profesor de religie la patru pedepse a câte trei ani de închisoare pentru şantaj şi la doi ani de închisoare pentru cămătărie, dispunând însă suspendarea executării pedepsei. „Condamnă inculpatul Bîcoi Laurenţiu Ion, la patru pedepse de câte 3 ani închisoare (4 fapte). În baza art.3 alin.1 din Legea nr.216/2011, cu aplicarea art.5 C.pen., condamnă acelaşi inculpat la 2 ani închisoare. (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului, sub supraveghere pe o perioadă de 5 ani, compusă din pedeapsa aplicată şi un termen de 2 ani stabilit de instanţă”, au decis judecătorii. Bîcoi trebuie să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Gorj, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă, ori locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Sumele provenite din camătă, confiscate
Magistraţii au mai dispus confiscarea la fostul profesor de religie a sumelor provenite din camătă. Este vorba de aproximativ 53.000 de lei şi echivalentul în aceeaşi monedă a sumei de 1.800 de euro. Totodată, Bîcoi mai trebuie să achite despăgubiri civile în valoare de 3000 de lei, precum şi cheltuieli judiciare în valoare totală de 5.500 de lei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Reamintim că Laurenţiu Bîcoi a fost reţinut în noiembrie 2013, în urma unui flagrant organizat de poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here