Închisoare cu suspendare pentru poliţistul bătăuş

339

Curtea de Apel Craiova a admis săptămâna trecută apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cazul lui Constantin Alionescu, poliţistul acuzat că a snopit în bătaie un şofer pentru că l-ar fi stropit cu maşina. Magistraţii doljeni l-au condamnat pe omul legii la şase luni de închisoare cu suspendare. Hotărârea nu este însă definitivă.

Poliţistul Constantin Alionescu a fost acuzat de un şofer că l-a snopit în bătaie pentru că l-ar fi stropit cu maşina. Scandalul a avut loc pe 26 mai 2012 şi, spre ghinionul poliţistului, a fost înregistrat de camerele de supraveghere din parcarea unui magazin din Mătăsari. În rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se specifică faptul că agentul i-a produs şoferului leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale. În octombrie 2013, magistraţii de la Tribunalul Gorj l-au condamnat pe Alionescu la plata unei amenzi în valoare de 2.000 de lei. „Condamnă pe inculpatul Alionescu Constantin la 2.000 lei amendă. (…) Obligă pe inculpat la 5.000 lei despăgubiri civile către partea civilă Croitoru Vasile, reprezentând daune morale. Obligă pe inculpat la 3.000 lei cheltuieli judiciare către partea vătămată Croitoru Vasile, reprezentând onorariu apărător ales. Obligă pe inculpat la 1.000 lei cheltuieli judiciare statului”, decideau atunci judecătorii.

O nouă sentinţă
Joia trecută însă, Curtea de Apel Craiova a admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în cazul poliţistului bătăuş şi l-a condamnat pe omul legii la închisoare cu suspendare. „Admite apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează în parte sentinţa, sub aspectul laturii penale şi rejudecând: În baza art. 250 al. 1 şi 3 Cp condamnă pe inculpatul Alionescu Constantin la 6 luni închisoare. În baza art. 81 Cp dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni conform art. 82 Cp. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 al.1 lit. a teza a II-a Cp şi lit. b Cp pe durata executării pedepsei. În baza art. 71 al. 5 Cp dispune suspendarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cp. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Respinge apelurile inculpatului şi părţii civile, ca nefondate. Obligă inculpatul Alionescu Constantin la plata sumei de 250 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 200 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Obligă partea civilă la 50 lei cheltuieli judiciare statului”, au decis judecătorii din Bănie.
Nici această hotărâre nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Roxana Lupu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here