Închiderea Defileului provoacă proteste în Valea Jiului

252

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a decis amânarea restricţiilor de limitare a traficului pe Defileul Jiului. Astfel, până în data de 24 martie 2014, circulaţia pe sectorul de drum Bumbeşti Jiu – Petroşani va fi dirijată prin semafoare şi agenţi de trafic. De luni, 24 martie şi până în 15 iunie, circulaţia pe Defileul Jiului (DN 66) va fi restricţionată şase zile pe săptămână. Accesul şoferilor pe defileu va fi restricţionat de luni până sâmbătă, între orele 6.00-12.00 şi 14.30-20.30. Acest lucru a condus la revolta autorităţilor din Valea Jiului.

Decizia CNADNR de a închide circulaţia pe Defileul Jiului câte şase zile pe săptămână provoacă nemulţumiri în Valea Jiului şi nu numai. Edilii din Vale protestează, pe motiv că măsura a fost luată fără consultarea comunităţilor din zonă. “Lucrarea de reabilitare a DN 66 pe Defileu a debutat anul trecut şi durează în total trei ani. Eu nu am fost de acord nici cu soluţia de anul trecut, când circulaţia a fost închisă trei zile pe săptămână (marţea, miercurea şi joia – n.r.) de la 09.00 la 18.00. Acum, CNADNR a luat din nou o decizie fără să se consulte şi cu noi, iar programul comunicat pentru următoarea perioadă este şi mai cumplit. Dar aşa e când se iau decizii dintr-un birou de la Bucureşti: închidem şi zicem: «Mai lasă-i încolo şi pe proştii ăia din Valea Jiului, izolaţi, acolo». Ar fi o rută ocolitoare mai scurtă, prin Voineasa, dar drumul este făcut praf, iar, în plus, camioanele nu au acces pe el. Anul trecut am avut firme în situaţii extrem de dificile din cauza celor trei zile în care nu se putea circula pe Defileu. Acum va fi şi mai rău, iar patronii din Valea Jiului sunt decişi să protesteze. Nu ştiu încă sub ce formă o vor face”, a precizat edilul din Petroşani în presa locală.

Măsuri drastice pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare
Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu – Jiu, Ion Tudor spune că se doreşte finalizarea lucrărilor la partea carosabilă în acest an, motiv pentru care Defileul ar putea fi închis şase zile pe săptămână nu până în 15 iunie, ci până în noiembrie. Acesta consideră că varianta unui program de lucru cu două pauze pe zi pentru redeschiderea traficului nu este viabilă, din cauză că betoanele ce urmează să fie turnate nu se întăresc suficient în doar câteva ore.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here