Incertitudinea continuă la Pandurii / Cinci zile de cantonament fără antrenor

347

Secunzii lui Edi Iordănescu sunt în continuare la dispoziția clubului gorjean și își fac treaba la Pandurii, însă este evident faptul că mâna forte a unui principal contează enorm într-o perioadă precum aceasta, una în care duritatea antrenamentelor se împletește, din nefericire, cu problemele financiare și cu incertitudinea băncii tehnice.

În așteptarea noului tehnician, Pandurii a deplasat în Slovenia un lot stufos. 28 de jucători se pregătesc în acest stagiu în tricourile echipei gorjene, dar este vorba mai mult de cantitate. Cu zece jucători de la echipa a doua, cu doi care au zilele numărate la Pandurii, Hora și Nistor fiind pe picior de plecare, cu doi jucători reveniți după împrumuturi, Buleică și Vali Munteanu, și cu un singur transfer, Voiculeț fiind însă și el un jucător care revine la echipa gorjeană după mai mulți ani de pelerinaj, calitatea lotului este una cu mult sub ceea ce avea Edi Iordănescu la finalul sezonului.
Președintele Pandurilor, Narcis Răducan, spune că transferurile se vor face abia după ce va fi numit noul antrenor: “Au plecat mulţi jucători, avem un efectiv foarte subţire şi le-am dat şansa şi câtorva de la juniori să vină cu noi în cantonamentul din Slovenia. Aproape zece oameni de la echipa a doua au făcut deplasarea. Sper să fim inspiraţi şi să liniştim jucătorii. Voiculeţ şi Buleică au revenit la noi. Săptămâna viitoare vrem să completăm şi lotul. Există acorduri verbale de a veni ale unor jucători, însă am zis să iau decizia împreună cu noul antrenor. Obiectivul este să fim cât mai aproape de ce s-a întâmplat anul trecut. Vrem să calificăm în play-off, mai ales că vom avea şi un stadion nou din ianuarie”, a declarat oficialul echipei târgujiene. Deși acesta spune că este timp suficient, Pandurii trebuie să se grăbească să-și contureze lotul, pe 28 iulie fiind programat primul joc în turul 3 preliminar din Europa League, iar noua echipă va avea nevoie de timp pentru a se închega, pentru a avea relații de joc care să-i permită să facă o figură frumoasă în competiția europeană.

Rednic a spus “pas”, rămân variantele externe
La finalul săptămânii trecute, Mircea Rednic era ofertat de Pandurii și reprezenta principala opțiune a gorjenilor. Pandurii a pus pe masă un salariu mai mare decât ceea ce îi oferise Dinamo Puriului, Narcis Răducan a plusat și cu prezența în Europa League, însă tot a fost puțin pentru Rednic, antrenor care a refuzat propunerea primită: “Rednic ne-a mulţumit pentru ofertă, dar are alte planuri acum”, a anunțat președintele Pandurilor. Lovindu-se de acest refuz, al treilea după Edi Iordănescu și Liviu Ciobotariu, Narcis Răducan pare tot mai hotărât să readucă pe banca gorjenilor un tehnician străin, asta după ce în urmă cu opt ani Condescu apelase primul la un antrenor de afară aducându-l pe portughezul Joaquim Texeira. Lista lui Răducan pare spectaculoasă, cu antrenori titrați, dar rămâne de văzut care vor fi răspunsurile primite de președintele Pandurilor: “Avem pe listă patru – cinci antrenori foarte interesanţi, cu performanţe în campionate din Europa. Cu doi dintre ei mă întâlnesc zilele următoare. La începutul săptămânii viitoare vreau să avem noul antrenor instalat pentru că intrăm în criză de timp, iar echipa are nevoie de un antrenor stabil. Sunt antrenori care au luat Cupe în Olanda, campionate în Croaţia, Serbia, Italia, nu e simplu să îi conving. Cel mai probabil va fi vorba de un antrenor străin, însă nu vom ezita nici dacă va apărea ceva interesant, din România. Avem nevoie de un antrenor străin, cu performanţe, personalitate, pentru că este un moment delicat al clubului. E un avantaj pentru noi că jucăm în Europa League şi pentru antrenori este acest miraj, de a fi în vizorul lumii fotbalistice. Sper să fim inspiraţi şi să liniştim şi jucătorii”, a mai declarat Narcis Răducan.

Primul amical cu Osijek
Pandurii are în acest moment trei jocuri amicale stabilite și a fixat data și pentru un al patrulea, meci pentru care încă nu are un adversar stabilit. Primul joc de verificare al Pandurilor se va disputa, pe 29 iunie, în compania unei echipe croate, NK Osijek, echipă care recent a remizat, scor 0-0, cu Dinamo București. Președintele Narcis Răducan spunea că echipa gorjeană va avea la ora primului joc amical un antrenor principal pe bancă. Rămâne de văzut dacă va reuși să facă acest lucru. Pe 2 iulie Pandurii va avea probabil cel mai puternic adversar din stagiul de pregătire din această vară, Dinamo Zagreb, campioana la zi a Croației, echipă extrem de puternică, în lotul căreia se regăsește și Alexandru Mățel. Pe 5 iulie Pandurii va juca cu Ferencvaros pentru ca ultima partidă de verificare să se dispute pe 8 iulie, cu o zi înaintea revenirii în țară, contra unui adversar ce va fi stabilit în perioada imediat următoare.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here