Începe recrutarea minerilor în domeniul eolian

870

Academia pentru Energie Regenerabilă și Distribuție a Energiei Electrice va începe în luna august recrutările pentru prima serie de mineri din Valea Jiului care doresc să lucreze în sectorul energiei regenerabile și al distribuției de electricitate. Acest proiect este lansat sub egida Ministerului Energiei de Asociația Română pentru Energie Regenerabilă, Academia RESS-MONSSON și CEZ România și are ca scop să ofere angajaților din sectorul minier o alternativă de reconversie profesională.
Ca prim pas, Academia va lansa, la începutul lunii august, un portal pentru pre-înregistrarea celor interesați să participe la cursurile de reconversie și formare profesională.
Ulterior acestei etape, Academia va iniția o campanie de interviuri, până la jumătatea lunii august, în vederea începerii angajărilor în industria eoliană.
Academia va avea puncte de formare la Târgu-Jiu și la Craiova. Practic, în aceste centre vor fi pregătiți circa 500 de tehnicieni pe an, timp de 10 ani. La aceștia se adaugă și specializarea a 3.000 de specialiști în distribuția energiei electrice.
Certificarea minerilor în cadrul Academiei le va permite acestora să lucreze în instalarea, operarea și mentenanța proiectelor regenerabile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here