Începe reabilitarea energetică a Spitalului 700. Cât durează lucrările

1265

Încep lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația din strada Progresului, investiție realizată cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR. Durata de execuție a lucrărilor este de doi ani.

Consiliul Județean Gorj are în implementare proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, str. Progresului, nr. 18”, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.
Luni, 26 iunie, a fost predat executantului, declarat câștigător în urma derulării procedurii de achiziție publică, amplasamentul și bornele de reper, durata de execuție a lucrărilor fiind de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (26.06.2023).
Prin proiect se vor executa lucrări de creștere a eficienței energetice, conform documentației tehnico-economice elaborate, după cum urmează:
– izolarea termică a fațadelor cu vată minerală;
– hidroizolație pereți spre exterior;
– înlocuirea tâmplăriei PVC, conform cerințelor din Auditul energetic și închiderea balcoanelor;
– montarea de pervazuri interioare și exterioare la fiecare geam;
– refacerea finisajelor în zonele de intervenție;
– reabilitare grupuri sanitare;
– montare sistem de umbrire pentru sezonul cald;
– refacerea trotuarelor exterioare;
– reparații șarpantă și înlocuire învelitoare;
– înlocuirea integrală a sistemului de colectare și transport a apelor pluviale (jgheaburi, burlane etc.);
– înlocuirea integrală a parazăpezilor;
– montare uși acces secții antifoc cu mânere antipanică;
– reabilitare instalații electrice, termice și sanitare;
– înlocuire cazane preparare agent termic;
– montare chiler;
– montare panouri fotovoltaice;
– montare panouri solare;
– montare instalație electrică de autovehicule electrice.

Spital modern
„Serviciile medicale de calitate au reprezentat, permanent, o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj, astfel că instituția și-a orientat eforturile pentru obținerea de finanțări consistente pentru realizarea investițiilor în sistemul sanitar din Gorj. Rezultatele primează, un spital modern, destinat cetățenilor județului Gorj fiind esențial pentru exercitarea actului medical de calitate. Cu toate acestea, suntem conștienți că anvergura și complexitatea lucrărilor, precum și perioada de implementare, de 24 de luni, vor perturba liniștea pacienților și a personalului medical, motiv pentru care ne cerem scuze anticipat pentru disconfortul creat”, anunță Consiliul Județean.
Clădirea este formată din subsol, parter, cinci etaje și etajul șase retras. Se vor monta panouri solare pe șarpanta clădirii pentru surplus la producerea apei calde menajere.
Ofertantul declarat câștigător este Asocierea SC IMOBILIARE SOLUTIONS GROUP SRL (lider de asociere) și SC IMPROVE ARHITECTURE SRL. Valoarea contractului încheiat este de aproximativ 19,8 milioane de lei fără TVA.
Tot cu bani din PNRR vor fi reabilitate energetic spitalul de la Dobrița, căminul de bătrâni de la Suseni și DGASPC Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here