Începe reabilitarea CNET Târgu Jiu

1206
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un colegiu prestigios din Târgu Jiu va fi reabilitat.

„Am semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”, o unitate de învățământ cu tradiție și cu rezultate de excepție. Este un proiect a cărui valoare se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, finanțare asigurată prin PNRR.

La sfârșitul anului 2022, alături de domnul Justin Paralescu, inspector școlar general adjunct și cadru didactic al colegiului, semnam la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru investiție. Acum începe execuția acestui proiect deosebit de important”, a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Lucrările care se vor efectua vizează izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC cu geamuri tristrat și acoperire Low-E, înlocuirea radiatoarelor și conductelor, reabilitarea și modernizarea sistemului de producere a agentului termic, dar și a instalațiilor electrice – iluminat și prize, boilere pentru apa caldă curentă și instalarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

De asemenea, sunt prevăzute două stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Urmează reabilitarea cantinei colegiului, dar și a internatului, acolo unde investiția se apropie, de asemenea, de 1,5 milioane de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here